Brzoskwiniowa Melba
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj brzoskwini Melban. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 438 kalorii, 2G białka, oraz 1g tłuszczu każdy. Na 2,15 zł za porcję, ten przepis okładki 7% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz brzoskwinie, maliny, sok z cytryny i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Podobne przepisy to Dżem brzoskwiniowy Melba, Brzoskwiniowa Melba, oraz Ciasto Brzoskwiniowe Melba.
Instrukcje
Do szerokiego rondla włożyć wodę, cukier, sok z cytryny i wanilię i delikatnie podgrzać, aby rozpuścić cukier. Doprowadzić patelnię do wrzenia i pozostawić bąbelki na około 5 minut, a następnie włączyć ogień w dół do szybkiego gotowania na wolnym ogniu.
Brzoskwinie przeciąć na pół, a jeśli kamienie wyjdzie łatwo następnie usunąć je, jeśli nie to można je dostać później. Połówki brzoskwini wsypać do syropu cukrowego na około 2-3 minuty z każdej strony, w zależności od dojrzałości owocu. Przetestuj wyciętą stronę ostrym punktem noża, aby sprawdzić, czy są miękkie, a następnie usuń je na talerz za pomocą łyżki szczelinowej.
Gdy wszystkie brzoskwinie są gotowane, odklej ich skórki i pozostaw do ostygnięcia (wtedy możesz usunąć pozostałe kamienie). Jeśli robisz je dzień wcześniej, pozwól syropowi schłodzić, a następnie wlej do naczynia z brzoskwiniami. W przeciwnym razie po prostu zapakuj syrop i zamroź go na następny raz, gdy kupisz brzoskwinie.
Aby zrobić sos malinowy, upłynnij maliny, cukier cukierniczy i sok z cytryny w blenderze lub robocie kuchennym. Przesiać, aby usunąć pestki i wlać puree do dzbanka.
Aby zebrać brzoskwiniową Melbę, pozwól 2 połówki brzoskwiń na osobę i posadź je na każdym talerzu obok miarki lub 2 lodów. Łyżka sos malinowy na każdym.