Brown Butter Soda Bread
Przepis Brown Butter Soda Bread jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest wybitnym Wegetariańskie opcja dla miłośników europejskiej żywności. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 4G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Na 17 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 16. Tylko kilku osobom spodobał się poranny posiłek. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Udaj się do sklepu i odebrać masło, sól, soda oczyszczona, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 24%. Ten wynik nie jest tak ogromny. Spróbuj Brown Butter Soda Bread, brown butter soda bread, oraz Brązowy Chleb Sodowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. wymieszaj masło w dużym rondlu na średnim ogniu, aż stopi się i złoty kolor, o 3 protokół.
Wymieszaj mąkę, owies, cukier, rozmaryn, proszek do pieczenia, soda oczyszczona, sól i 3/4 łyżeczki pieprzu w dużej misce do wymieszania.
Wlać maślankę i stopione rumiane masło na mieszaninę mąki; mieszać widelcem, aż mieszanina mąki jest zwilżona.
Ciasto wyłożyć na mąkę. Zagniataj delikatnie, aż ciasto się połączy, około 7 obrotów. Podziel na pół. Kształt każdej połowy w piłkę; spłaszczyć każdy do 6-calowej rundy.
Miejsce rund na nieczystej blachy do pieczenia, odstępy 5 cali od siebie.
Wierzch pędzla z ubitym białkiem.
Posypać lekko zmielonym czarnym pieprzem. Za pomocą małego ostrego noża, wyciąć 1/2-cala-Głębokie X w górnej części każdej rundy ciasta.
Pieczywo pieczywo do głębokiego złocistego brązu i tester włożony do środka wychodzi czysty, o 45 protokół. Chłodne pieczywo na półce co najmniej 30 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Dostaniesz najbardziej delikatny chleb sodowy przez ugniatanie ciasta delikatnie i krótko, tylko do momentu, gdy się połączy, więc gluten jest minimalnie rozwinięty.