Brokuły z pancettą i cytryną
Brokuły z Pancettan i cytryna może być dobrym przepisem, aby rozwinąć swoje pudełko przepis Hor d ' oeuvre. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 98 kalorii. Ten przepis służy 16 i kosztuje 60 centów za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Jeśli masz pancetta, masło, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Cytrynowy Fettuccine z brokułami i pancettą "grzanki", Bulion brokułowy z pancettą, Prosciutto i makaronem: Minestra di Broccoli alla Romana, oraz Makaron z pancettą, brokułami lub brokułami i orzeszkami pinii dla podobnych receptur.
Instrukcje
Przynieś kilka litrów wody do wrzenia w dużym holenderskim piekarniku.
Dodać różyczki brokuły,i gotować 2 protokół lub do crisp-tender. (Gotować partiami, jeśli to konieczne.)
Odcedzić i zanurzyć brokuły w misce z lodowatą wodą, aby zatrzymać proces gotowania.
Roztopić 3 łyżki masła na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj połowę pancetta i pół czosnku; smażyć 2 do 3 minut lub aż lekko rumiane.
Dodaj połowę różyczek brokułów, i smażyć 2 do 3 minut, aż do dokładnie ogrzanego.
Dodać 1 łyżkę skórki cytrynowej i 1/2 łyżeczki soli; dobrze wymieszać.
Przełożyć do dużej miski; przykryć i ogrzać. Powtórz procedurę z pozostałymi 3 łyżkami masła i pozostałą połową składników.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
Make Ahead: gotować brokuły i osuszyć dzień wcześniej; przechowywać w zip-top plastikowe torby w lodówce.
Uwaga: Znajdź pancetta w dziale Deli meat w dużych supermarketach. Zwykły boczek stanowi doskonały substytut w tym przepisie.