Brokuły z czosnkiem i sosem sojowym

Brokuły z czosnkiem i sosem sojowym
Brokuły z czosnkiem i sosem sojowym może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć pole receptury przystawki. Ten przepis służy 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegański przepis ma 62 kalorie, 3G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Na 67 centów za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz brokuły, czosnek, płatki pieprzu, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 35 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 76%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Szparagi sezamowe z sosem sojowo-czosnkowym Aioli, Makaron Z Sosem Sojowym, oraz Miód sojowy stek kebaby z sosem Cilantro Limonka.

Instrukcje

1
Włożyć ząbki czosnku i olej do małego rondla o grubym dnie. Doprowadzić do wrzenia i gotować odkryte na małym ogniu przez 10 do 15 minut, aż czosnek jest rumiane i miękkie. Wyłączyć ogień i dodać płatki czerwonej papryki i 1/2 łyżeczki soli. Natychmiast wlać do pojemnika żaroodpornego, aby zatrzymać gotowanie. Pozostawić do ostygnięcia do temperatury pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Czerwonej PaprykiPłatki Czerwonej Papryki
CzosnekCzosnek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Na sałatkę, blanszować różyczki brokuły w dużym garnku wrzącej osolonej wody przez 2 do 3 minut, aż chrupiące-miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brokuły FloretsBrokuły Florets
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
3
Dobrze odcedzić i natychmiast zanurzyć w dużej misce z lodowatą wodą, aż brokuły ostygną. Proces ten zatrzymuje gotowanie i ustawia jasny zielony kolor.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
BrokułyBrokuły
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Dobrze spuścić.
5
W dużej misce, wrzucić brokuły z 1/2 łyżeczki soli, 1/4 szklanki oleju używanego do gotowania czosnku, sos sojowy, i 8 lub więcej ząbków gotowanego czosnku. Smak przypraw i podawać na zimno lub w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Sos SojowySos Sojowy
BrokułyBrokuły
GoździkiGoździki
CzosnekCzosnek
SólSól
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
TrudnośćŚredni
Gotowe W35 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia34
Magazyn