Brokuły, Pepperoni i trzy serowe Kalzony
Brokuły, Pepperoni i trzy serowe Calzones mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 565 kalorii, 23G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 36% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Jeśli masz czosnek, jajko, ser mozzarella i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać aktywne drożdże, można śledzić to danie główne z Pomarańczowy Kardamon Bezglutenowe Drożdże Podniesione Ciasto jako deser. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest znakomity. Podobne przepisy to Brokuły, Pepperoni i trzy serowe Kalzony, Kalzony z brokułami i serem, oraz Brokuły i Podwójny ser Calzones.
Instrukcje
W dużej misce, dowód drożdże mieszając go z 1/4 szklanki ciepłej wody.
W dużej misce połączyć mąkę, sól i cukier. Zmiksować w jednej łyżce oliwy z oliwek, pocierając mieszaninę między dłońmi. Zrobić dobrze w suchych składników.
Dodać utwardzoną mieszaninę drożdży i wykonać ręcznie. Stopniowo dodawać pozostałą ciepłą wodę. Dobrze zmiksuj i zbierz się w kulkę.
Umieść jedną łyżeczkę oliwy z oliwek na drewnianej desce. Zagnieść ciasto na desce, aż będzie gładkie.
Umieścić ciasto w wysmarowanej misce i przykryć folią i ręcznikiem.
Odstawić w ciepłe miejsce na 1 1/2 godziny lub do podwojenia luzem.
W międzyczasie przygotuj nadzienie calzone: oddziel wierzchołki brokułów od łodyg. Moczyć w chłodnej wodzie z 1 łyżeczką soli przez 15 minut. Spłucz w chłodnej wodzie. Gotować w dużym garnku z wrzącą wodą przez 5 minut.
Dobrze odcedzić i pokroić na małe kawałki.
Umieść w dużej misce z serem provolone, serem mozzarella, parmezanem, czosnkiem, pepperoni, oliwą z oliwek, solą i zmielonym czarnym pieprzem.
Dziurkować ciasto i zagniatać przez minutę. Podzielić na sześć równych części. Na płycie z mąką zwiń każdą sekcję w prostokąt o wymiarach 8x10 cali.
W małej misce połączyć ubite jajko i wodę. Na dłuższej stronie ciasta umieść 2/3 filiżanki nadzienia w pasku o cal od krawędzi ciasta. Spłaszczyć nadzienie łyżką.
Miksturę jajek posmarować brzegami ciasta. Złożyć ciasto na nadzieniu. Krawędzie Fold poniżej 1/4 cala. Uszczelnij krawędzie.
Posypać dwie patelnie do pieczenia 12x16 cali z mąką kukurydzianą.
Umieść trzy calzones na każdej patelni do pieczenia.
Pozostałą mieszankę jajową posmarować na wierzchu calzones. Nakłuć szczyty calzones wykałaczką, tworząc otwory 1/2 cala od siebie na wierzchu ciasta.
Piec w nagrzanym piekarniku 375 stopni F (190 stopni C) przez 30 minut lub do złotego koloru.
Podawać na ciepło lub na zimno.