Brie z chutneyem żurawinowym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj Brie z chutney żurawinowy. Ten przepis służy 10 i kosztuje 66 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 339 kalorii, 6G białka, oraz 25 g tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz okrągły ser brie, wodę, żurawinę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest dostarczany przez BettyCrocker.com. biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 16%, co jest raczej złe. Spróbuj Brie z chutneyem żurawinowym, Indyk, Brie i żurawina Chutney Quesadillas, oraz Grillowana kanapka z indykiem i Brie z chutneyem żurawinowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj żurawinę, cukier, ocet, wodę, piernik, cynamon i goździki w 1-ćwiartkowym rondlu.
Podgrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do niskiego poziomu. Gotować odkryte około 20 minut, często mieszając, aż zgęstnieje. Lekko schłodzić. (Chutney zgęstnieje w obecnej postaci.)
Piekarnik rozgrzać do 177°. lekko szczotkować płytkę żaroodporną olejem roślinnym.
Ułożyć nieobrany ser na środku talerza.
Pieczemy od 8 do 10 minut, aż ser będzie miękki i częściowo się roztopi.
Łyżka połowy chutney nad serem.
Podawać z krakersami. Łyżka pozostała chutney na ser w razie potrzeby, lub zapisać do wykorzystania w przyszłości.