Boston Cream Pie
Boston Cream Pie może być tylko deser szukasz. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 297 kalorii, 6G białka, oraz 10 g tłuszczu. Na 58 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz białka jaj, sól, cukier granulowany i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 17%. Spróbuj Boston Cream Pie gofry z kremem Bezmlecznym i domowym sosem czekoladowym, Boston Cream Pie, oraz Boston Cream Pie dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować ciasto, pokryj dno 9-calowej okrągłej patelni tortowej sprayem do gotowania. 2 łyżeczki mąki tortowej. odstawić.
Ważyć lub lekko łyżką 5 uncji (około 1 1/4 szklanki) mąki do suchych miarek; poziom z nożem.
Mąkę, proszek do pieczenia i 1/4 łyżeczki soli wymieszać w małej misce, mieszając trzepaczką.
Umieść 1/2 szklanki cukru granulowanego i 1/4 szklanki masła w dużej misce i ubijaj mikserem ze średnią prędkością, aż będzie lekki i puszysty (około 5 minut).
Dodaj 1 łyżeczkę wanilii i jajko, ubijając do dobrze wymieszanego.
Dodać mieszankę mąki i 3/4 szklanki mleka na przemian do mieszaniny cukru, zaczynając i kończąc mieszanką mąki.
Białka umieścić w średniej misce; ubić mikserem z dużą prędkością do uzyskania piany za pomocą czystych, suchych ubijaków. Stopniowo dodawać 3 łyżki cukru granulowanego, ubijając aż powstaną sztywne szczyty. Delikatnie złożyć mieszaninę białka jaj w ciasto; wlać do przygotowanej patelni.
Piec w 350 przez 35 minut lub do drewnianego kilofa włożonego do środka wyjdzie czysty. Ostudzić na patelni 10 minut; uruchomić nóż wokół zewnętrznej krawędzi.
Wyjąć z patelni i całkowicie ostudzić na stojaku z drutu.
Aby przygotować nadzienie, połącz 1/2 szklanki cukru granulowanego, skrobię kukurydzianą i 1/8 łyżeczki soli w średnim rondlu. Stopniowo dodawać 1 szklankę plus 2 łyżki mleka i substytut jajka na patelni, mieszając trzepaczką do dobrze wymieszanego. Doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, stale mieszając trzepaczką do zgęstnienia.
Wyjąć z ognia; wymieszać 1 łyżkę masła i 1/2 łyżeczki wanilii.
Umieścić patelnię w dużej misce wypełnionej lodem, aż krem ostygnie do temperatury pokojowej (około 15 minut), mieszając od czasu do czasu.
Aby przygotować glazurę, umieść czekoladę i 2 łyżki mleka w misce bezpiecznej dla mikrofalówki. Kuchenka mikrofalowa W Wysokiej 20 sekund lub aż czekolada topi.
Dodać cukier puder i Likier, mieszając trzepaczką do uzyskania gładkiej konsystencji.
Podziel ciasto na pół poziomo za pomocą ząbkowanego noża; połóż dolną warstwę, pokrój bok do góry, na talerzu do serwowania.
Równomiernie rozprowadzić schłodzone nadzienie na dolnej warstwie; od góry pozostałą warstwą ciasta, przyciąć bok w dół.
Rozprowadzić glazurę równomiernie na wierzchniej warstwie ciasta.