Borek Turecki
Turecki Borek może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.67 za porcję. Jedna porcja zawiera 650 kalorii, 23G białka, oraz 49g tłuszczu. Udaj się do sklepu i odbierz oliwę z oliwek, jajka, nigella sativa i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. 5 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 20 minut. Z łyżeczką wynik 58%, to danie jest solidne. Spróbuj Borek (Tureckie Bułeczki Mięsne), Borek Turecki z serem i ziołami, oraz Turecki Borek Cullama-Wpis Gościnny dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
W dużej, głębokiej patelni, rozgrzać oliwę z oliwek na umiarkowanym ogniu.
Dodać paprykę, cebulę i cebulę, doprawić solą i pieprzem i gotować, często mieszając, aż zmiękną, około 10 minut.
Dodać wołowinę i gotować, aż płyn odparuje, o 10 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Kontynuuj gotowanie na umiarkowanym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż warzywa zmiękną, około 15 minut.
Przełożyć warzywa i mięso do miski i lekko ostudzić.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F i lekko olej 9-przez 13-calowe szklane naczynie do pieczenia.
W średniej misce ubijamy jajka z mlekiem i 1/2 szklanki oleju rzepakowego.
Połóż arkusz yufka na powierzchni roboczej i pędzel z mieszaniną jaj; powtarzaj, aż będziesz miał Stos 2 arkuszy.
Przenieść stos do naczynia do pieczenia i rozprowadzić jedną trzecią mieszanki wołowiny na wierzchu. Powtórz warstwę jeszcze dwa razy szczotkowanymi arkuszami yufka i nadzieniem wołowym, a następnie zakończ stosem szczotkowanej yufki.
Przytnij lekko zwisającą yufkę i włóż ją pod siebie.
Na wierzch Borka posmarować pozostałą masę jajeczną, wymieszać z nasionami nigella sativa i piec, aż na wierzch będzie głęboko złocisty i skwierczący, około 45 minut.
Borek odstawić na 20 minut przed pokrojeniem na kwadraty i podaniem.