Boeuf Bourguignon
Need a dairy free main course? Boeuf Bourguignon może być świetny przepis, aby spróbować. Na $9.97 za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 44g białka, 77 g tłuszczu, oraz w sumie 1018 kalorii. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz bulion wołowy, gałązki rozmarynu, gałązki tymianku i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Boeuf Bourguignon, Boeuf Bourguignon, oraz Boeuf Bourguignon dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Czosnek umieścić na dużym kawałku folii.
Wlać 2 łyżki wina na czosnek. Owiń folię wokół czosnku, aby dołączyć. Czosnek upiec na miękko, około 40 minut. Super. Nacisnąć czosnek między opuszkami palców, aby uwolnić się ze skórek; odstawić.
Boczek gotować w dużym garnku na średnim ogniu do brązowego, o 10 protokół.
Transfer na ręczniki papierowe.
Wlać kapiele do małej miseczki. Powrót 2 łyżki do tego samego garnka; reszta rezerwy. Zwiększyć ciepło do wysokiej. Pracując partiami, dodaj wołowinę do garnka i brąz, około 7 minut na partię. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieść mięso do dużej miski.
Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Dodaj posiekaną cebulę i posiekaną marchewkę do garnka; smażyć 5 minut.
Wymieszać z mąką. Powrót wołowiny i zgromadzonych soków do garnka. Wymieszać z koncentratem pomidorowym.
Dodaj gałązki ziół, liście laurowe, pieczony czosnek i 2 szklanki wina; dusić 15 minut.
Dodaj 3 szklanki bulionu. Przykryć; dusić 1 1/2 godziny, od czasu do czasu mieszając. Uncover; dusić, aż mięso będzie miękkie, mieszając od czasu do czasu, o 1 1/2 godziny dłużej. Odrzuć gałązki ziół i liście laurowe.
Cebulę perłową gotować w dużym rondlu z wrzącej osolonej wody przez 2 minuty. Używając Sitka o średnicy od 4 do 5 cali, przełożyć cebulę do średniej miski; lekko ostudzić, a następnie obrać. Powrót wody do wrzenia.
Dodać marchew i gotować do miękkości, o 4 protokół.
Przełożyć do miski z lodowatą wodą do ostygnięcia.
Drenaż. (Boczek, gulasz i warzywa można przygotować 1 dzień wcześniej. Przykryć oddzielnie i przechowywać w lodówce.)
Ciepła 2 łyżki reserved boczek kapie na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodać grzyby; smażyć na złoty kolor, o 6 protokół.
Dodaj cebulę perłową do grzybów; smażyć, aż cebula będzie złota, o 4 protokół.
Dodać marchew; gotować do ogrzania przez, o 3 protokół. Doprawić solą i pieprzem. Doprowadzić gulasz na wolnym ogniu, przerzedzenie z więcej bulionu, w razie potrzeby. Boczek i 2/3 warzyw wymieszać do gulaszu.
Przenieść do dużej miski. Wierzch gulaszu z pozostałymi warzywami.