Bobotie (South African Meatloaf) jest bezglutenowe przepis z 8 porcjami. Na 1,76 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 318 kalorii. Ten przepis jest typowy dla kuchni afrykańskiej. Ten przepis jest lubiany przez 16 smakoszy i kucharzy. Działa dobrze jako danie główne przyjazne dla budżetu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 25 minut. Mieszanka soli, staromodny owies, mielony pieprz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 63%, co jest solidne. Spróbuj Budyń Południowoafrykański, Sambal Południowoafrykański, oraz Południowoafrykańska Zupa Butternut dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmarować duże naczynie do pieczenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
Piekarnik
2
Roztopić masło na patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać cebulę w roztopionym maśle, aż rumiane, 5 do 7 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Masło
Cebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
3
Połącz 2 jajka, 1 szklanka mleka, owies, rodzynki, migdały, ocet, curry, cukier, sól, kurkuma i czarny pieprz w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny
Curry W Proszku
Kurkuma
Migdały
Rodzynki
Ocet
Cukier
Jajko
Mleko
Owies Zwyczajny
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
4
Dodać cebulę i mieloną wołowinę; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona Wołowina
Cebula
5
Rozłóż wołowinę równomiernie do przygotowanego naczynia do pieczenia; wierzch z liśćmi laurowymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Laurowe
Funtów Jeżyn (około
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do Pieczenia
6
Piec w rozgrzanym piekarniku przez 30 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
7
Wyjąć z piekarnika i odsączyć nadmiar tłuszczu z wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
8
Beat 1 jajko i 1/4 szklanki mleka razem w misce; wlać mieszaninę wołowiny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wołowina
Mleko
Jajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
9
Kontynuuj pieczenie w piekarniku, aż Góra zacznie brązowieć, o 30 minut więcej.
Afrykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Wina z rodziny Man Pinotage z 4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.