BIP ' s Ripe Tomato Relish
Dojrzały pomidorowy smak BIP wymaga mniej więcej 5 godzin i 45 minut od początku do końca. Ten przepis służy 70 i kosztuje 17 centów za porcję. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, pierwotny i cały 30 przepis ma 14 kalorii, 0g białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 4 fanów. Udaj się do sklepu i odbierz sól, jabłka, słoiki do konserw i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 20%. Spróbuj Dojrzała Tarta Pomidorowa, Zielona (Nie Dojrzała) Salsa pomidorowa do puszkowania, oraz Smażone zielone pomidory z dojrzałymi pomidorami salsa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pomidory, cebulę,ocet jabłkowy, sól, goździki, imbir i cynamon w dużym garnku na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, zmniejszyć ogień do niskiej, i gotować na wolnym ogniu, aż pomidory są podzielone i ciecz zmniejszyła się o 1/3, o 2 godziny. Wymieszać jabłka do smaków i gotować na wolnym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż kawałki jabłka zaczęły się rozkładać, ale nadal są małe kawałki, o 30 więcej minut.
Sterylizuj słoiki, pokrywki i pierścienie we wrzącej wodzie przez co najmniej 5 minut. Zapakuj pomidorowy smak do gorących, wysterylizowanych słoików, napełniając słoiki w granicach 1/4 cala od góry. Uruchom nóż lub cienką szpatułkę wokół wnętrza słoików po ich napełnieniu, aby usunąć pęcherzyki powietrza. Przetrzyj obręcze słoików wilgotnym ręcznikiem papierowym, aby usunąć resztki jedzenia. Top z pokrywkami i przykręcić pierścienie.
Umieść stojak na dnie dużej doniczki i napełnij do połowy wodą. Doprowadzić do wrzenia i opuścić słoiki do wrzącej wody za pomocą uchwytu. Pozostaw 2-calową przestrzeń między słoikami.
Wlać więcej wrzącej wody, jeśli to konieczne, aby doprowadzić poziom wody do co najmniej 1 cala powyżej wierzchołków słoików. Doprowadzić wodę do wrzenia, przykryć garnek i przetwarzać przez 15 minut.
Wyjmij słoiki z garnka i umieść na powierzchni pokrytej tkaniną lub drewnem, kilka cali od siebie, aż ostygnie. Po wystygnięciu przycisnąć palcem górną część każdej pokrywy, upewniając się, że uszczelka jest szczelna (pokrywka nie porusza się w górę ani w dół). Przechowywać w chłodnym, ciemnym miejscu.