Beignets
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać Beignets spróbować. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 127 kalorii. Ten przepis służy 32 i kosztuje 32 centów za porcję. 155 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Udaj się do sklepu i odebrać olej roślinny, ekstrakt z wanilii, drożdże instant, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Beignets, Beignets, oraz Beignets dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małym rondlu podgrzej mleko na średnim ogniu, aż powstaną małe pęcherzyki wzdłuż krawędzi, a temperatura wyniesie od 105 do 43°.
Przenieść ciepłe mleko do miski elektrycznego miksera stojącego.
Ubić drożdże i 1 łyżkę cukru. Przykryć szczelnie folią i odstawić na 5 minut.
Mieszanina powinna być bąbelkowa.
W dużej misce ubić pozostały cukier, mąkę, maślankę w proszku, sodę oczyszczoną i sól. Podłącz hak do ciasta do miksera i dodaj mieszaninę mąki do mieszaniny drożdży, mieszając na niskiej prędkości, aby zwilżyć składniki. Powoli dodawać do wody i wanilii, a następnie zwiększyć prędkość miksera do średniej i mieszać, aż ciasto zbierze się w kulce. Ciasto nadal będzie mokre i lepkie.
Spryskać dużą miskę sprayem do gotowania i przenieść ciasto. Przykryć miskę szczelnie folią i przechowywać w lodówce na noc.
Obróć ciasto na obficie obsypaną mąką powierzchnię roboczą, posyp wierzch mąką i rozwałkuj na duży prostokąt, który ma około 1/3 cala. Użyj ostrego noża lub kółka do pizzy, aby pociąć ciasto na 32 kwadraty w przybliżeniu 1 1/2 cala.
Napełnij holenderski piekarnik lub frytkownicę 2 cale oleju.
Rozgrzać olej na średnim ogniu do 177°. używając żaroodpornej szpatułki lub płytkiego, odpornego na ciepło Sitka, ostrożnie upuść beignets w oleju. Należy uważać, aby nie tłoczyć beignetów na patelni (nie więcej niż 2 do 3 beignetów na raz). Po około minucie ciasto zacznie się nadmuchiwać, użyj drewnianych pałeczek, aby obrócić beignets i smażyć, aż będzie głęboko złoty kolor z obu stron (około 1-2 minut na stronę, użyj koloru jako przewodnika, uważając na utrzymanie temperatury oleju tak stała, jak to możliwe).
Wyjmij pączki natychmiast z patelni za pomocą odpornego na ciepło sitka lub szczypiec. Ustaw na stojakach do pieczenia wyłożonych papierowym ręcznikiem do ostygnięcia. Po ostygnięciu lekko, mocno obsypać cukrem cukierniczym i podawać od razu.