Batony z masłem orzechowym i czekoladą III
Przepis na batoniki czekoladowo-orzechowe III można wykonać w około 45 minut . Ten przepis pozwala na przygotowanie 24 porcji, każda o wartości 205 kalorii , 4 g białka i 9 g tłuszczu . Za 16 centów za porcję przepis ten pokrywa 4% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Dobrze sprawdza się jako przyprawa. Mieszanka mleka, brązowego cukru, masła i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jest on prezentowany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, przepis ten otrzymuje bardzo złą (ale wciąż możliwą do poprawienia) ocenę Spoonacular wynoszącą 0% . Wypróbuj batoniki czekoladowo-orzechowe z masłem orzechowym i malwą , batoniki śniadaniowe z masłem orzechowym i jabłkiem oraz batoniki ciasteczkowe z masłem orzechowym , aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 175 stopni Celsjusza (350 stopni Fahrenheita).
W średniej misce wymieszaj mąkę, brązowy cukier, 1/2 szklanki masła i żółtka jaj.
Mieszaj ręcznie, aż wszystko dobrze się połączy, a mieszanka będzie kruszona. Wciśnij równomiernie do formy o wymiarach 9x13 cali.
Piec przez 12–15 minut w nagrzanym piekarniku, aż do uzyskania jasnozłotego koloru.
Gdy tylko ciasto wyjdzie z piekarnika, posyp je 2/3 szklanki kawałków czekolady. Wstaw je z powrotem do piekarnika na 1–2 minuty. Wyjmij ciasto z piekarnika i rozprowadź roztopione kawałki czekolady na spodzie. Odstaw.
W średniej wielkości misce wymieszaj cukier puder, masło orzechowe, 1/4 szklanki margaryny i wanilię. Następnie wmieszaj mleko. Rozdrobnij mieszankę masła orzechowego na warstwie czekolady. Lekko dociśnij. W średniej wielkości rondlu wymieszaj 1/3 szklanki chipsów czekoladowych i smalcu. Gotuj na małym ogniu, mieszając od czasu do czasu, aż się rozpuszczą.
Skropić warstwę masła orzechowego i odstawić do lodówki, aż stężeje, około 3–4 godzin.
Pokrój na 2 paski o wymiarach 1 1/2 cala