Batony Migdałowe Planet Mars
Batony migdałowe Planet Mars to bezglutenowe przystawka. Jedna porcja zawiera 509 kalorii, 5G białka, oraz 17g tłuszczu. Ten przepis służy 14. Za 83 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś sól, karmelki, syrop kukurydziany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Allrecipes. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 3 godziny i 10 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 11%. Ten wynik nie jest tak wybitny. Spróbuj Mars Bary Kwadraty, Mars Bar musy, oraz Volcano Mars Bar cookies dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W średnim rondlu wymieszaj cukier, syrop kukurydziany i 1/2 szklanki wody. Doprowadzić do wrzenia i dodać sól.
Podgrzej do 270 do 290 stopni F (132 do 143 stopni C) lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu wrzucona do zimnej wody utworzy twarde, ale giętkie nici.
Podczas gotowania syropu ubij białka w metalowej misce miksera elektrycznego, aż utworzą się sztywne szczyty. Gdy syrop będzie gotowy, Ustaw mikser na niską prędkość, zdejmij Syrop z ognia i wlej go do białek cienkim strumieniem, ciągle mieszając. Kontynuuj mieszanie, aż Nugat zacznie gęstnieć do konsystencji miękkiego ciasta, około 20 minut. Lekko nasmaruj naczynie do pieczenia o wymiarach 9 x 9 cali.
Wymieszaj migdały i wciśnij Nugat do przygotowanego naczynia i schłódź w lodówce, aż będzie jędrna, około 30 minut.
W małym rondelku na małym ogniu rozpuść karmelki 2 łyżkami wody.
Nugat polać roztopionym karmelem. Schłodź w lodówce 30 minut.
Schłodzone cukierki pokrój ostrym nożem na 14 podłużnych batonów. W misce nadającej się do kuchenki mikrofalowej czekoladę w kuchence mikrofalowej, aż się rozpuści. Mieszaj od czasu do czasu, aż czekolada będzie gładka. Zanurz batony w rozpuszczonej czekoladzie, ostudź 2 godziny na ruszcie lub woskowanym papierze.