Batony Cytrynowo-Kokosowe
Batony cytrynowo-Kokosowe mogą być tylko przystawką, której szukasz. Ten wegetariański przepis służy 16 i kosztuje 15 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 109 kalorii. Jeśli masz mąkę uniwersalną, cukier, masło i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 7%. Ta partytura jest do poprawy. Spróbuj Batony Cytrynowo-Kokosowe, Batony Cytrynowo-Kokosowe, oraz Batony Cytrynowo-Kokosowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. Linia 8x8x2-calowa metalowa patelnia do pieczenia z folią, pozostawiając zwis. Folia maślana.
Połączyć mąkę, cukier i sól w procesorze; blend 5 sekund.
Dodać kokosa i masło; proces, aż mieszanina przypomina drobny posiłek i zaczyna się zlepiać. Zbierz ciasto w piłkę. Naciśnij ciasto równomiernie na dnie przygotowanej patelni.
Upiec ciasto na złoty kolor na brzegach, około 25 minut.
Połącz 3/4 szklanki cukru, jajka, sok z cytryny, skórkę cytrynową, mąkę, proszek do pieczenia i sól w procesorze. Mieszamy nadzienie do uzyskania gładkiej konsystencji.
Wyjąć skórkę z piekarnika.
Wylać nadzienie równomiernie na gorącą skórkę. Wróć do piekarnika i piec, aż nadzienie zacznie brązowieć na krawędziach i jest po prostu ustawione i sprężyste, aby dotknąć w środku, około 30 minut.
Przenieść patelnię do stojaka; całkowicie ostudzić batony cytrynowe.
Używając folii jako pomocy, przenieś batony cytrynowe na powierzchnię roboczą. Spłaszcz krawędzie folii.
Pokroić na 16 sztabek. Przesiej cukier puder. (Można dokonać 5 dni wcześniej. Przechowywać szczelnie w jednowarstwowej lodówce.)