Batoniki Karmelowe Espresso
Bary karmelowe Espresso mogą być tylko napojem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 875 kalorii, 5G białka, oraz 58 g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,13 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 81 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz natychmiastowy proszek espresso, ciężki krem, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 52 minuty. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 34%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Mus Espresso z białej czekolady z karmelową mżawką Easy Espresso, karmelowe espresso martini, oraz Karmel Espresso Float dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Wyposażenie specjalne: termometr candy
Umieść stojak piekarnika na środku piekarnika. Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. ułóż dno 9-calowej okrągłej patelni z pergaminem lub woskowanym papierem. Spryskaj Papier i boki patelni sprayem do gotowania. W misce robota kuchennego, połączyć krakersy graham i cukier. Proces, aż mieszanina przypomina drobną bułkę tartą.
Dodać roztopione masło i zmiksować, aż mieszanina uformuje się w grudki.
Rozprowadź mieszaninę na dnie przygotowanej patelni, delikatnie naciskając, tworząc równą warstwę.
Umieścić patelnię na blasze do pieczenia i piec przez 10 do 12 minut, aż skorupa będzie złoty. Schłodzić przez 15 minut.
Podczas gdy skorupa chłodzi się, w rondlu o średnim ciężkim dnie, połączyć 1/2 szklanki śmietany, masło, cukier i wodę. Mieszaj na średnim ogniu, aż mieszanina będzie gładka. Doprowadzić mieszaninę do wrzenia i gotować, bez mieszania, aż termometr cukierki rejestruje 240 stopni F, około 5 do 7 minut. Ostrożnie wlać karmel na ciepłą skórkę. Ostudzić przez 20 minut. Zamrozić do twardości, około 10 minut.
Połącz chipsy czekoladowe i śmietanę w małej misce i umieść na patelni gotującej się wody. Mieszać, aż czekolada stopi się i mieszanina jest gładka, o 3 protokół.
Wyjąć formę sprężynową z zamrażarki.
Wlać mieszaninę czekolady na warstwę karmelu i wygładzić łopatką.
Posyp wierzch wędzoną solą morską, jeśli używasz. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 1 godzinę, aż firma.
Pozostawić warstwy do temperatury pokojowej, około 30 minut. Używając ciepłego, lekko mokrego noża, ostrożnie przeciąć krawędzie warstwy czekolady. Zwolnij stronę patelni i wyjmij papier od dołu.
Pokroić na 1 1/2 na 1/2-calowe pręty i przechowywać hermetycznie w zakrytym plastikowym pojemniku.