Banh Mi dla początkujących

Banh Mi dla początkujących
Banh Mi dla początkujących może być tylko Wietnamski przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 748 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka normalnie nie mam nawyku jedzenia dwóch obiadów, brązowego cukru, sosu rybnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Wietnamskie jajko sadzone Banh mi przepis (banh Mi Trung Op La) - " the, Cukierki dla początkujących: łatwe Trufle czekoladowe, oraz Idealny pieczony indyk w całości (idealny dla początkujących).

Instrukcje

1
Aby przygotować wieprzowinę, Usuń i wyrzuć wszelkie ścięgna i przycinaj duże kawałki tłuszczu na zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
2
Pokroić wieprzowinę w poprzek ziarna na co najmniej osiem plastrów o grubości 1/4 cala (1/2 cm) (jeśli masz z tym problem, pomaga najpierw częściowo zamrozić mięso).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Przenieść wieprzowinę do dużej zamykanej plastikowej torby. Wymieszać pozostałe składniki w małej misce, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2Końcówki Do Ciast – Okrągłe Końcówki Nr 4 I Nr 2
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
4
Dodaj do wieprzowiny i obrócić wieprzowinę do płaszcza, a następnie wycisnąć worek, aby wyeliminować jak najwięcej powietrza i uszczelnić. Marynować wieprzowinę w lodówce, przez co najmniej 2 godziny, a najlepiej przez noc.W międzyczasie zrobić ogórki: wymieszać ciepłą wodę, ocet, cukier i sól. Mieszaj, aż wszystko się rozpuści i dodaj marchew i daikon (jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
5
Odstawić na co najmniej 1 godzinę.
6
Dobrze spuścić przed użyciem; przechowywać to, czego nie używasz w solance i przechowywać w lodówce do 2 tygodni.Rozgrzej piekarnik do temperatury 218° / 220C.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
7
Wyjmij wieprzowinę z marynaty i umieść paski wieprzowe w odległości 1 cala od siebie na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
8
Skropić pozostałą marynatą. Piecz na środkowym stojaku przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
9
Umyj mięso sokami, które zebrały się na blasze do pieczenia i odwróć każdy kawałek. Pieczeń wieprzowa przez kolejne 10-15 minut, fastrygowanie raz lub dwa razy więcej, aż wieprzowina jest rumiane i błyszczące. Lekko ostudzić, a następnie pokroić na kawałki, które zmieszczą się wewnątrz bagietek (jeśli to konieczne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
BagietkaBagietka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
10
Bagietki rozciąć z jednej strony i podgrzać ponownie w piekarniku, aby ożywić ich chrupkość (do tego zwykle wystarcza ciepło otoczenia pozostawione w piekarniku). Aby złożyć kanapki, skrop jedną stronę wnętrza majonezem, a drugą posypać kilkoma kroplami sosu Maggi lub rybnego. Następnie nestle w kilka plasterków chili, jeden lub dwa małe kawałki mięsa, klin ogórka, gałązkę lub dwa kolendry i plątaninę marchew-daikon marynaty. Być nieco spartański w dziale napełniania; to nie powinien być okręt typu Dagwood, ale raczej chrupiąca bułka z kilkoma aromatycznymi kęsami w środku. Jedną z uroków tej kanapki jest to, że każdy kęs jest inny niż poprzedni.Jedz szybko, podczas gdy wieprzowina jest jeszcze ciepła, a ogórek nadal zimny.Jak to: jak Ładowanie...Powiązane
Składniki, których będziesz potrzebować
Crusty RollCrusty Roll
Sos RybnySos Rybny
2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo2 Duże Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
BagietkaBagietka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®

Składniki

8smallschrupiące bagietki (petit pains), najlepiej z Wietnamskiej piekarnichrupiące bagietki (petit pains), najlepiej z Wietnamskiej piekarni1Batoniki toffi Heathświeżo zmielony czarny pieprzświeżo zmielony czarny pieprz4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.450g) kawałek schabu bez kości450g) kawałek schabu bez kości12 łyżeczki czosnku w proszkusoli, lub wystarczająco, aby zrobić umiarkowanie słoną solankęsoli, lub wystarczająco, aby zrobić umiarkowanie słoną solankę2501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 funta obranej i rozdrobnionej marchwi1/2 funta obranej i rozdrobnionej marchwi10krewetki i żyłkicienko pokrojone świeże chili, do smakucienko pokrojone świeże chili, do smaku1sprigświeża kolendraświeża kolendra1ogórek ogórkowy, przekrojony na pół i pokrojony wzdłuż na ósemkiogórek ogórkowy, przekrojony na pół i pokrojony wzdłuż na ósemki2501 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.1/2 funta obranej i rozdrobnionej rzodkiewki daikon (tradycyjna, choć nie za mocno pominięta, jeśli jej nie masz)1/2 funta obranej i rozdrobnionej rzodkiewki daikon (tradycyjna, choć nie za mocno pominięta, jeśli jej nie masz)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasos rybnysos rybny12 łyżeczki czosnku w proszkuczosnek drobno mielonyczosnek drobno mielony12 łyżeczki czosnku w proszku1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2Wydajność: 8 kanapek (liczy się co najmniej na osobę)Wydajność: 8 kanapek (liczy się co najmniej na osobę)10krewetki i żyłki2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo2 duże papryczki chipotle w sosie adobo, drobno posiekane, plus 2 łyżki sosu adobo33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calasok z cytryny, opcjonalniesok z cytryny, opcjonalnie12 łyżeczki czosnku w proszku1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw5001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekubki ciepła wodakubki ciepła woda601 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki ryżu lub octu białego1/2 szklanki ryżu lub octu białego10krewetki i żyłkiBanh Mi dla początkującychBanh Mi dla początkujących10krewetki i żyłkiBánh Mì Thit Nuong (Wietnamska Kanapka Z Grillowaną Wieprzowiną)Bánh Mì Thit Nuong (Wietnamska Kanapka Z Grillowaną Wieprzowiną)10krewetki i żyłkiJedz szybko, póki wieprzowina jest jeszcze ciepła, a ogórek jeszcze zimnyJedz szybko, póki wieprzowina jest jeszcze ciepła, a ogórek jeszcze zimny10krewetki i żyłkiZwykle nie mam w zwyczaju jeść dwóch obiadów, jakkolwiek pomysł mógłby potajemnie do mnie przemawiać, dlatego decyzja, z którą miałem do czynienia pewnego słonecznego letniego dnia w Seattle, była tak bolesnaZwykle nie mam w zwyczaju jeść dwóch obiadów, jakkolwiek pomysł mógłby potajemnie do mnie przemawiać, dlatego decyzja, z którą miałem do czynienia pewnego słonecznego letniego dnia w Seattle, była tak bolesna10krewetki i żyłkiJak WczytywanieJak Wczytywanie10krewetki i żyłkiPowiązanePowiązane
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn