Banh Mi dla początkujących

Banh Mi dla początkujących
Banh Mi dla początkujących może być tylko Wietnamski przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 30g białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 748 kalorii. Ten przepis służy 10. Na 2,75 zł za porcję, ten przepis okładki 35% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to danie główne. Mieszanka normalnie nie mam nawyku jedzenia dwóch obiadów, brązowego cukru, sosu rybnego i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. 3 osoby były pod wrażeniem tego przepisu. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 84%. Ten wynik jest doskonały. Podobne przepisy to Wietnamskie jajko sadzone Banh mi przepis (banh Mi Trung Op La) - " the, Cukierki dla początkujących: łatwe Trufle czekoladowe, oraz Idealny pieczony indyk w całości (idealny dla początkujących).

Instrukcje

1
Aby przygotować wieprzowinę, Usuń i wyrzuć wszelkie ścięgna i przycinaj duże kawałki tłuszczu na zewnątrz.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
2
Pokroić wieprzowinę w poprzek ziarna na co najmniej osiem plastrów o grubości 1/4 cala (1/2 cm) (jeśli masz z tym problem, pomaga najpierw częściowo zamrozić mięso).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
3
Przenieść wieprzowinę do dużej zamykanej plastikowej torby. Wymieszać pozostałe składniki w małej misce, aż dobrze połączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pokroić Na Paski O Grubości 1/2 CalaPokroić Na Paski O Grubości 1/2 Cala
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
4
Dodaj do wieprzowiny i obrócić wieprzowinę do płaszcza, a następnie wycisnąć worek, aby wyeliminować jak najwięcej powietrza i uszczelnić. Marynować wieprzowinę w lodówce, przez co najmniej 2 godziny, a najlepiej przez noc.W międzyczasie zrobić ogórki: wymieszać ciepłą wodę, ocet, cukier i sól. Mieszaj, aż wszystko się rozpuści i dodaj marchew i daikon (jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
Tabliczki Mlecznej Czekolady Bez OrzechówTabliczki Mlecznej Czekolady Bez Orzechów
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
5
Odstawić na co najmniej 1 godzinę.
6
Dobrze spuścić przed użyciem; przechowywać to, czego nie używasz w solance i przechowywać w lodówce do 2 tygodni.Rozgrzej piekarnik do temperatury 218° / 220C.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków1 Cały Organiczny Kurczak, Pokrojony Na 10 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
7
Wyjmij wieprzowinę z marynaty i umieść paski wieprzowe w odległości 1 cala od siebie na wyłożonej folią blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®2 Szklanki Pokruszonych Krakersów Graham Honey Maid®
8
Skropić pozostałą marynatą. Piecz na środkowym stojaku przez około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki1/2 Szklanki Grzybów Shiitake, Pokrojonych Na ćwiartki
9
Umyj mięso sokami, które zebrały się na blasze do pieczenia i odwróć każdy kawałek. Pieczeń wieprzowa przez kolejne 10-15 minut, fastrygowanie raz lub dwa razy więcej, aż wieprzowina jest rumiane i błyszczące. Lekko ostudzić, a następnie pokroić na kawałki, które zmieszczą się wewnątrz bagietek (jeśli to konieczne).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczeń WieprzowaPieczeń Wieprzowa
BagietkaBagietka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
10
Bagietki rozciąć z jednej strony i podgrzać ponownie w piekarniku, aby ożywić ich chrupkość (do tego zwykle wystarcza ciepło otoczenia pozostawione w piekarniku). Aby złożyć kanapki, skrop jedną stronę wnętrza majonezem, a drugą posypać kilkoma kroplami sosu Maggi lub rybnego. Następnie nestle w kilka plasterków chili, jeden lub dwa małe kawałki mięsa, klin ogórka, gałązkę lub dwa kolendry i plątaninę marchew-daikon marynaty. Być nieco spartański w dziale napełniania; to nie powinien być okręt typu Dagwood, ale raczej chrupiąca bułka z kilkoma aromatycznymi kęsami w środku. Jedną z uroków tej kanapki jest to, że każdy kęs jest inny niż poprzedni.Jedz szybko, podczas gdy wieprzowina jest jeszcze ciepła, a ogórek nadal zimny.Jak to: jak Ładowanie...Powiązane
Składniki, których będziesz potrzebować
Crusty RollCrusty Roll
Sos RybnySos Rybny
4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki Proszku żelatyny żurawinowej
BagietkaBagietka
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Gałązki Kopru WłoskiegoGałązki Kopru Włoskiego
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
Rzodkiewka DaikonRzodkiewka Daikon
Sałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe KawałkiSałata Czerwona Liściasta, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania

Składniki

8smallschrupiące bagietki (petit pains), najlepiej z Wietnamskiej piekarnichrupiące bagietki (petit pains), najlepiej z Wietnamskiej piekarni1warzywo (np. szpinak)świeżo zmielony czarny pieprzświeżo zmielony czarny pieprz454papryka habanero450g) kawałek schabu bez kości450g) kawałek schabu bez kości1porcja startego parmezanusoli, lub wystarczająco, aby zrobić umiarkowanie słoną solankęsoli, lub wystarczająco, aby zrobić umiarkowanie słoną solankę250papryka habanero1/2 funta obranej i rozdrobnionej marchwi1/2 funta obranej i rozdrobnionej marchwi10trochę posiekanej cukiniicienko pokrojone świeże chili, do smakucienko pokrojone świeże chili, do smaku1sprigświeża kolendraświeża kolendra1ogórek ogórkowy, przekrojony na pół i pokrojony wzdłuż na ósemkiogórek ogórkowy, przekrojony na pół i pokrojony wzdłuż na ósemki250papryka habanero1/2 funta obranej i rozdrobnionej rzodkiewki daikon (tradycyjna, choć nie za mocno pominięta, jeśli jej nie masz)1/2 funta obranej i rozdrobnionej rzodkiewki daikon (tradycyjna, choć nie za mocno pominięta, jeśli jej nie masz)2Spód: okruszki z herbatników graham(Wielka Brytania używa porzeczek)(Wielka Brytania używa porzeczek)2Spód: okruszki z herbatników grahamsos rybnysos rybny1porcja startego parmezanuczosnek drobno mielonyczosnek drobno mielony1porcja startego parmezanu1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami1-1/4 szklanki płatków muslix z rodzynkami, daktylami i migdałami2Wydajność: 8 kanapek (liczy się co najmniej na osobę)Wydajność: 8 kanapek (liczy się co najmniej na osobę)10trochę posiekanej cukinii4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej4 łyżeczki proszku żelatyny żurawinowej3Spód: okruszki z herbatników graham2-1/4 szklanki śmietanki kremówki, podzielonej2-1/4 szklanki śmietanki kremówki, podzielonej1porcja startego parmezanu1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw5001 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekubki ciepła wodakubki ciepła woda601 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1/2 szklanki ryżu lub octu białego1/2 szklanki ryżu lub octu białego10trochę posiekanej cukiniiBanh Mi dla początkującychBanh Mi dla początkujących10trochę posiekanej cukiniiBánh Mì Thit Nuong (Wietnamska Kanapka Z Grillowaną Wieprzowiną)Bánh Mì Thit Nuong (Wietnamska Kanapka Z Grillowaną Wieprzowiną)10trochę posiekanej cukiniiJedz szybko, póki wieprzowina jest jeszcze ciepła, a ogórek jeszcze zimnyJedz szybko, póki wieprzowina jest jeszcze ciepła, a ogórek jeszcze zimny10trochę posiekanej cukiniiZwykle nie mam w zwyczaju jeść dwóch obiadów, jakkolwiek pomysł mógłby potajemnie do mnie przemawiać, dlatego decyzja, z którą miałem do czynienia pewnego słonecznego letniego dnia w Seattle, była tak bolesnaZwykle nie mam w zwyczaju jeść dwóch obiadów, jakkolwiek pomysł mógłby potajemnie do mnie przemawiać, dlatego decyzja, z którą miałem do czynienia pewnego słonecznego letniego dnia w Seattle, była tak bolesna10trochę posiekanej cukiniiJak WczytywanieJak Wczytywanie10trochę posiekanej cukiniiPowiązanePowiązane
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia11
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn