Banan, clementine & Mango smoothie
Jeśli chcesz dodać więcej Meksykańska przepisy na Twój repertuar, banan, clementine & Mango smoothie może być przepis, który powinieneś wypróbować. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 258 kalorii, 6G białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na $2.1 za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Ten przepis z BBC Good Food ma 210 fanów. Działa dobrze jako niedrogi poranny posiłek. Udaj się do sklepu i odbierz klementynki, mleko, banany i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 89%, co jest spektakularne. Podobne przepisy to mango banan figi smoothie-słodki i zdrowy smoothie, KOKTAJL BANANOWY MANGO, oraz Koktajl Mango-Bananowy.
Instrukcje
Połówki klementynek i wycisnąć sok powinieneś mieć około 600ml / 1 kufel. (Można to zrobić noc wcześniej.) Mango obrać, pokroić owoce z kamienia w środku, a następnie posiekać miąższ na szorstkie kawałki. Banany obrać i pokroić w plasterki.
Sok z klementynki, miąższ mango, banany, jogurt i kostki lodu przełożyć do płynnej masy i zmiksować na gładką masę.
Wlać do sześciu szklanek i podawać. (Może być konieczne wykonanie tego w dwóch partiach, w zależności od wielkości liquidisera.) Jeśli nie dodajesz kostek lodu, schładzaj w lodówce, aż będziesz gotowy do podania.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Możesz spróbować Cuvaison Pinot Noir. Recenzenci bardzo to lubią z 4.8 z 5 gwiazdek i cena około 29 dolarów za butelkę.
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."