Bakłażany z sosem sezamowym
Griddled bakłażany z sosem sezamowym trwa wokół 30 minut od początku do końca. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 150 kalorii, 7G białka, oraz 9g tłuszczu każdy. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z BBC Good Food wymaga bakłażanów, kolendry, pełnotłustego greckiego jogurtu i pasty tahini. Przepis ten zachwycił 77 osób. Kilka osób naprawdę lubi tę przystawkę. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, lacto ovo wegetariańskie i primal dieta. Z łyżeczką wynik 40%, to danie jest solidne. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Bakłażany Z Fetą, Miętą I Chilli, Sos Sezamowy, oraz SOS Sezamowo-Imbirowy.
Instrukcje
Każdy plasterek bakłażana posmarować olejem, następnie doprawić.
Podgrzać patelnię lub grilla. Gdy gorące, smażyć plastry bakłażana przez 2-3 minuty z każdej strony, aż staną się złote i miękkie.
Jogurt wymieszać z tahini, czosnkiem, sokiem z cytryny i ziołami, następnie doprawić. Bakłażany polać dressingiem i rozsypać dodatkowymi liśćmi ziół.