Bakłażan Południowoindyjski (Bakłażan) Curry

Bakłażan Południowoindyjski (Bakłażan) Curry
Przepis South Indian bakłażan (bakłażan) Curry może zaspokoić indyjskie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina. To danie główne ma 807 kalorii, 23G białka, oraz 46 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 5. Na $5.96 za porcję, ten przepis okładki 44% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Mieszanka koszernej soli, oleju, Channa dal i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać mleko kokosowe w proszku, możesz śledzić to danie główne z Baklava jako deser. 3 osoby uznały ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 82%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Bakłażan Indyjski (Bakłażan), Bakłażan Marynowany Z Indii Południowych, oraz Bakłażan (Bakłażan) Curry (1).

Instrukcje

1
W żeliwnej lub innej ciężkiej patelni, pieczony proszek kokosowy, nasiona maku, nasiona sezamu i kminku na małym ogniu, aż do jasnobrązowego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Płatki Kokosowe, Prażone, OpcjonalniePłatki Kokosowe, Prażone, Opcjonalnie
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
2
Wyjąć z patelni, aby zatrzymać gotowanie i ostudzić.Umieścić tę mieszankę kokosową w robocie kuchennym i proces, aż jej ziarniste, rezerwy w naczyniu.Zmielić pieczone Channa dal w młynku do przypraw, aż będzie to drobny proszek i dodać do kokosa mixture.In Robot kuchenny, przetwarzać orzeszki ziemne, aż zostaną grubo zmielone.Umyć i macierzystych bakłażany.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chana DalChana Dal
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
3
Pokroić każdy bakłażan 2/3 w szerokim końcu do łodygi, tworząc x, pozostawiając nienaruszony koniec łodygi.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
4
Rozgrzać 1/4 szklanki oleju na patelni i gotować bakłażany na niskim poziomie, aż soft.In oddzielną patelnię podgrzać 2 łyżki oleju do średnio gorącego.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
5
Dodaj 1 łyżeczkę nasion kminku i 1 łyżeczkę nasion gorczycy do gorącego oil.In kilka sekund zaczną pop dodać cebulę i wymieszać.Gdy cebula zaczynają brązowieć, dodać imbir pasta czosnkowa i kurkuma, kminek, kolendra w proszku, chili w proszku i sól.Przyprawy wymieszać z cebulą, a następnie dodać pomidory.Wymieszaj pomidory, a następnie dodaj mieszankę kokosową wraz z orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta Czosnkowa ImbirowaPasta Czosnkowa Imbirowa
Kolendra MielonaKolendra Mielona
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania1 łyżeczka Suszonego Oregano, Plus Więcej Do Posypania
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
KurkumaKurkuma
Posypka W Kształcie SercaPosypka W Kształcie Serca
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Mieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormickMieszanka Przypraw Do Steków, Preferowana Marka Montreal Steak Seasoning Firmy McCormick
6
Dodać bakłażany i 1 szklankę wody.Wymieszać i gotować na małym ogniu, pod przykryciem przez około 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
7
Dodawać trochę wody na raz, aby utrzymać przyjemną gładką konsystencję.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
8
Dodać garam masala i 2 1/2 łyżki posiekanej świeżej kolendry wymieszać.Sprawdź, czy jest solony według Twojego gustu.Włożyć do naczynia i udekorować pozostałą posiekaną kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Garam MasalaGaram Masala
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Indian w menu? Spróbuj sparować z Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner z 4.3 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 25 dolarów za butelkę.
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Brundlmayer Kamptaler Terrassen Gruner Veltliner
Kwieciste, delikatne owoce limonki, jabłka i sosny jabłko z nutą ziół, przypraw i drożdży, miękkie w pierwszym smaku, pomimo żywej kwasowości, a następnie proste, świeże na podniebieniu, sypkie owoce, niuanse mineralne, dobra struktura i równowaga, średnie ciało i drobne minerały w pikantnym wykończeniu.Idealny towarzysz wielu przystawek, takich jak wędzony pstrąg, szynka, zimne warzywa, tapas, czy świeży marynowany kozi ser z ziołami; również bardzo dobry z grillem rybnym, owocami morza lub pieczonym kurczakiem.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h
Porcje5
Ocena Zdrowia44
Magazyn