Bakłażan Po Włosku
Bakłażan włoski styl może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja zawiera 305 kalorii, 9g białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 6. Na 74 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażana, jajka, oliwę z oliwek i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to śródziemnomorskie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Zapiekanka Z Bakłażana Po Włosku, Bakłażan Grillowany po włosku, oraz Bakłażan Włoski Faszerowany dla podobnych receptur.
Instrukcje
Pokrój bakłażana w poprzek na plastry o grubości 1/8 cala.
Kromki bakłażana zanurzyć w jajku i zagrzebać w bułce tartej.
Wlać olej na głębokość 1/8 cala w ciężkiej patelni. Bakłażan smażyć na gorącym oleju, partiami, od 1 do 2 minut z każdej strony lub na złoty kolor.
Osuszyć na papierowych ręcznikach i ogrzać.
Ułóż bakłażana na naczyniu do serwowania; posypać równomiernie serem i podawać natychmiast.