Bakłażan parmezan (Melanzane alla Parmigiana)
Przepis bakłażan parmezan (Melanzane alla Parmigiana) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 9g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażany, parmigiano-reggiano, ser mozzarella i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z szafy gotowanie ma 283 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Bakłażan, pomidor i parmezan (Melanzane alla Parmigiana), Parmigiana di Melanzane (bakłażan parmezan) i sos pomidorowy ze świeżych ziół, oraz Melanzane alla Parmigiana-bakłażan parmigiana dla podobnych receptur.
Instrukcje
Posolić plastry bakłażana i odstawić na 30 minut.
Bakłażan opłukać i osuszyć.
Smażyć bakłażana do złotego koloru z obu stron, około 3-4 minut na stronę.
Umieść bakłażana na dnie patelni do pieczenia.
Rozprowadzić sos marinara na szczycie bakłażana.
Rozłóż ser na wierzchu sosu marinara.
Piec w rozgrzanym piekarniku 177°, aż ser będzie złoty, około 20-30 minut.