Bakłażan parmezan (Melanzane alla Parmigiana)

Bakłażan parmezan (Melanzane alla Parmigiana)
Przepis bakłażan parmezan (Melanzane alla Parmigiana) jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest super bezglutenowy, pierwotny i przyjazny dla fodmap opcja dla miłośników kuchni śródziemnomorskiej. Ten przepis służy 4. Jedna porcja zawiera 153 kalorie, 9g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 1,59 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz bakłażany, parmigiano-reggiano, ser mozzarella i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Ten przepis z szafy gotowanie ma 283 fanów. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest super. Spróbuj Bakłażan, pomidor i parmezan (Melanzane alla Parmigiana), Parmigiana di Melanzane (bakłażan parmezan) i sos pomidorowy ze świeżych ziół, oraz Melanzane alla Parmigiana-bakłażan parmigiana dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Posolić plastry bakłażana i odstawić na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
(duża Tuba)(duża Tuba)
2
Bakłażan opłukać i osuszyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
3
Smażyć bakłażana do złotego koloru z obu stron, około 3-4 minut na stronę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
4
Umieść bakłażana na dnie patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
5
Rozprowadzić sos marinara na szczycie bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
6
Rozłóż ser na wierzchu sosu marinara.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Log (4 Uncje) Sera Koziego1 Log (4 Uncje) Sera Koziego
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
7
Piec w rozgrzanym piekarniku 177°, aż ser będzie złoty, około 20-30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos żurawinowy, Do PodaniaSos żurawinowy, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe KostkiMiękkie Bułki Hoagie, Pokrojone W 1/2-calowe Kostki
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia17
Magazyn