Bakłażan i Curry z ciecierzycy

Bakłażan i Curry z ciecierzycy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana i Curry z ciecierzycy. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka kurkumy, pietruszki, korzenia imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Bakłażan, Ziemniaki I Curry Z Ciecierzycy, Bakłażan, ciecierzyca i pomidor Curry, oraz Bakłażan i Curry z ciecierzycy z pomidorami i bazylią dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Piec przez 40-45 minut, aż bakłażan zostanie zatopiony i miękki przez całą drogę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
2
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. Obrać i posiekać miąższ bakłażana.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, OdsączoneOpakowanie Mrożonej Kukurydzy, Rozmrożone, Odsączone
3
Podgrzej patelnię nieprzywierającą, a następnie spryskaj ją lekko olejem roślinnym (olej pomaga tostować przyprawy, ale możesz go pominąć, jeśli musisz).
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Po 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, PokruszonychPo 1/8 łyżeczki Suszonego Tymianku, Bazylii I Rozmarynu, Pokruszonych
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Dodać cebulę i gotować, aż zacznie się złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
5
Dodać paprykę i gotować przez kilka minut. Wyczyść miejsce na środku patelni i posypać nasiona kminku bezpośrednio na gorącej powierzchni. Wymieszaj i tostuj przez około minutę, aż staną się pachnące. Wymieszać je z cebulą i papryką i dodać kolendrę, kurkuma, asafetida (lub czosnek), pomidory, pasta imbirowa, i papryka czerwona.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta ImbirowaPasta Imbirowa
Suszony Makaron RigatoniSuszony Makaron Rigatoni
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
AsafoetidaAsafoetida
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
KurkumaKurkuma
1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki1 Główka Sałaty Czerwonolistnej, Pokrojona Na 2-calowe Kawałki
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Dodać bakłażan i gotować na średnim ogniu, naciskając bakłażan z tyłu łyżki, aby rozbić duże kawałki, przez około 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
7
Dodać ciecierzycę i tyle wody lub ciecierzycy gotowania cieczy, aby utrzymać mieszaninę wilgotne, przykryć szczelnie, i włączyć ciepło do niskiej. Gotować przez co najmniej 15 minut, okresowo mieszając, aż sos zgęstnieje i smaki się zmieszają. (Możesz trzymać to danie na niskim poziomie do 45 minut podczas przygotowywania reszty posiłku, ale dodaj dodatkowy płyn w razie potrzeby i nie zapomnij wymieszać, skrobając dno.) Tuż przed podaniem dodaj pietruszkę (lub kolendrę), garam masala i sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Garam MasalaGaram Masala
1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya1/2 Szklanki Oliwy Z Oliwek Extra Virgin Goya
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Makaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 CaliMakaron Paccheri (duża Tuba) O Długości Około 2,5 Cala I Szerokości 2 Cali
(duża Tuba)(duża Tuba)
8
Podawać z ryżem lub chlebem Indyjskim.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, PodzielonyRozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)Z Sosem Wasabi I Imbirem (polecamy: Sos Hoboken Eddie's Hukilau Hanna)

Polecane wino: Gruener Veltliner, Riesling, Sparkling Rose

Gruener Veltliner, Riesling i Sparkling rosé są świetnym wyborem dla Indian. Najlepsze wino do indyjskich potraw będzie w zależności od dania, oczywiście, ale te typy mogą być podawane schłodzone i mają trochę słodyczy, aby uzupełnić pikanterię i złożone smaki szerokiej gamy tradycyjnych potraw. Możesz spróbować Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner. Recenzenci bardzo to lubią z 4 z 5 gwiazdek i ceną około 19 dolarów za butelkę.
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Markus Huber Obere Steigen Gruner Veltliner
Jasnożółty z zielonymi odcieniami. Pieprzny na nosie, nuty przypraw typowych dla Grüner Veltliner, aromatyczne zioła i żółte owoce. Gęsty i złożony na podniebieniu, obiecujący potencjał starzenia.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 15 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn