Bakłażan i Curry z ciecierzycy
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj bakłażana i Curry z ciecierzycy. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.26 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. 2 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Mieszanka kurkumy, pietruszki, korzenia imbiru i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Aby zużyć cebulę można śledzić to danie główne z Candy Corn Cupcakes jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest super. Spróbuj Bakłażan, Ziemniaki I Curry Z Ciecierzycy, Bakłażan, ciecierzyca i pomidor Curry, oraz Bakłażan i Curry z ciecierzycy z pomidorami i bazylią dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piec przez 40-45 minut, aż bakłażan zostanie zatopiony i miękki przez całą drogę.
Wyjąć z piekarnika i odstawić do ostygnięcia. Obrać i posiekać miąższ bakłażana.
Podgrzej patelnię nieprzywierającą, a następnie spryskaj ją lekko olejem roślinnym (olej pomaga tostować przyprawy, ale możesz go pominąć, jeśli musisz).
Dodać cebulę i gotować, aż zacznie się złoty.
Dodać paprykę i gotować przez kilka minut. Wyczyść miejsce na środku patelni i posypać nasiona kminku bezpośrednio na gorącej powierzchni. Wymieszaj i tostuj przez około minutę, aż staną się pachnące. Wymieszać je z cebulą i papryką i dodać kolendrę, kurkuma, asafetida (lub czosnek), pomidory, pasta imbirowa, i papryka czerwona.
Dodać bakłażan i gotować na średnim ogniu, naciskając bakłażan z tyłu łyżki, aby rozbić duże kawałki, przez około 10 protokół.
Dodać ciecierzycę i tyle wody lub ciecierzycy gotowania cieczy, aby utrzymać mieszaninę wilgotne, przykryć szczelnie, i włączyć ciepło do niskiej. Gotować przez co najmniej 15 minut, okresowo mieszając, aż sos zgęstnieje i smaki się zmieszają. (Możesz trzymać to danie na niskim poziomie do 45 minut podczas przygotowywania reszty posiłku, ale dodaj dodatkowy płyn w razie potrzeby i nie zapomnij wymieszać, skrobając dno.) Tuż przed podaniem dodaj pietruszkę (lub kolendrę), garam masala i sól do smaku.
Podawać z ryżem lub chlebem Indyjskim.