Bakłażan Faszerowany Po Grecku

Bakłażan Faszerowany Po Grecku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj faszerowanego bakłażana w stylu greckim. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 509 kalorii, 28g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz mieloną jagnięcinę, fetę, pomidory śliwkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 51 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bakłażan faszerowany po grecku, Bakłażan Faszerowany Po Grecku, oraz Bakłażan Faszerowany Po Grecku (Bakłażan) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połowę 2 bakłażanów wzdłuż, zdobyć ich miąższ głęboko ostrym nożem, uważając, aby nie przebić skórki, i nożem grejpfruta czerpać miąższ, zastrzegając go i pozostawiając 1/2-calowe grube muszle.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
2
Posyp skorupki 1 łyżeczką soli i odwróć je na papierowych ręcznikach, aby osuszyć przez 15 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
3
Wytnij zarezerwowany miąższ i pozostały cały bakłażan na kawałki 1/2 cala, w durszlaku wrzuć kawałki z pozostałą solą i pozwól im odcedzić przez 15 do 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
4
Pat muszle suche z ręcznikami papierowymi, szczotkować je z 1 łyżka oleju, i smażyć je na stojaku patelni brojlerów, strona skóry w dół, pod rozgrzanym brojlerów o 4 cali od ciepła, aż będą miękkie, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Na 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie PlasterkiNa 4 świeże Liście Bazylii, Pokrojone W Cienkie Plasterki
Patelnia BrojlerówPatelnia Brojlerów
Pełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do PodaniaPełnoziarniste Bułki Obiadowe, Do Podania
5
Na patelni, podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie palenie.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
6
Podsmażyć cebulę i czosnek, aż przezroczyste.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
7
Dodaj zmieloną jagnięcinę i kawałki bakłażana, poklepane na sucho, mieszając, aż mięso straci cały kolor, a bakłażan będzie miękki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mielona JagnięcinaMielona Jagnięcina
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
8
Wyjmij patelnię z ognia, wymieszaj pietruszkę, miętę, pomidory, fetę, sól i pieprz do smaku, i podziel nadzienie między skorupki, układając je. Podsmażyć nadziewane bakłażany w dużym naczyniu do pieczenia Ognioodporne przez 5 minut, lub aż nadzienie jest bulgotanie i złoty.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
1 Torebka świeżego Szpinaku1 Torebka świeżego Szpinaku
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżka Suszonej Marsali1 łyżka Suszonej Marsali
Mieszane Liście Sałat, Umyte I OdwirowaneMieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
TrudnośćTwardy
Gotowe W51 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn