Bakłażan Faszerowany Po Grecku
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj faszerowanego bakłażana w stylu greckim. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 509 kalorii, 28g białka, oraz 36 g tłuszczu każdy. Na 3,67 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz mieloną jagnięcinę, fetę, pomidory śliwkowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 51 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Bakłażan faszerowany po grecku, Bakłażan Faszerowany Po Grecku, oraz Bakłażan Faszerowany Po Grecku (Bakłażan) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połowę 2 bakłażanów wzdłuż, zdobyć ich miąższ głęboko ostrym nożem, uważając, aby nie przebić skórki, i nożem grejpfruta czerpać miąższ, zastrzegając go i pozostawiając 1/2-calowe grube muszle.
Posyp skorupki 1 łyżeczką soli i odwróć je na papierowych ręcznikach, aby osuszyć przez 15 do 30 minut.
Wytnij zarezerwowany miąższ i pozostały cały bakłażan na kawałki 1/2 cala, w durszlaku wrzuć kawałki z pozostałą solą i pozwól im odcedzić przez 15 do 30 minut.
Pat muszle suche z ręcznikami papierowymi, szczotkować je z 1 łyżka oleju, i smażyć je na stojaku patelni brojlerów, strona skóry w dół, pod rozgrzanym brojlerów o 4 cali od ciepła, aż będą miękkie, o 5 protokół.
Na patelni, podgrzać pozostałe 3 łyżki oleju na umiarkowanie wysokim ogniu, aż będzie gorąco, ale nie palenie.
Podsmażyć cebulę i czosnek, aż przezroczyste.
Dodaj zmieloną jagnięcinę i kawałki bakłażana, poklepane na sucho, mieszając, aż mięso straci cały kolor, a bakłażan będzie miękki.
Wyjmij patelnię z ognia, wymieszaj pietruszkę, miętę, pomidory, fetę, sól i pieprz do smaku, i podziel nadzienie między skorupki, układając je. Podsmażyć nadziewane bakłażany w dużym naczyniu do pieczenia Ognioodporne przez 5 minut, lub aż nadzienie jest bulgotanie i złoty.