Baklava orzechowo-pistacjowa
Orzech i pistacja Baklava może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten przepis sprawia, że 32 porcje z 844 kalorii, 18g białka, oraz 32G tłuszczu każdy. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 24% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jeśli masz naturalne pistacje, masło, orzechy włoskie i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Tylko kilku osobom naprawdę spodobał się ten deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 57%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Baklawa Pistacjowo-Orzechowa Z Rabarbarem I Różanymi Rozkoszami, Pistacjowa Baklava, oraz Dzień 12: Pistacjowa Baklawa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz wszystkie składniki i 1 szklankę wody w ciężkim średnim rondlu. Zagotować na średnim ogniu, mieszając, aż cukier się rozpuści. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować, aż syrop zmniejszy się do hojnych 2 filiżanki, o 15 protokół.
Przenieść do miski i całkowicie ostudzić. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.
Umieść 1 regał w górnej trzeciej i 1 regał w dolnej trzeciej części piekarnika i rozgrzej do 177°.
Rozłóż orzechy włoskie na dużej blasze do pieczenia.
Rozłóż pistacje na innej dużej blasze do pieczenia.
Umieść orzechy w piekarniku i tost 5 minut. Fajne orzeszki.
Przenieś nakrętki do procesora.
Dodaj 3/4 szklanki cukru, skórkę cytryny i zmielony cynamon. Za pomocą włączania / wyłączania mieszaj, aż orzechy zostaną zmielone do średniej delikatnej tekstury.
Przenieść mieszaninę orzechów do dużej miski; wymieszać w suszonych jabłkach.
Umieść stos arkuszy phyllo na powierzchni roboczej; przykryj arkuszem folii z tworzywa sztucznego, a następnie wilgotnym ręcznikiem kuchennym.
Pędzel 13 x 9 x 2-calowa metalowa patelnia do pieczenia z roztopionym masłem. Ułóż 1 arkusz phyllo na patelni z połową arkusza phyllo wiszącą nad 1 długim bokiem.
Posmaruj filo na patelni roztopionym masłem. Złóż zwis, aby utworzyć dwie warstwy 12 x 8 1/2 cala.
Posmaruj roztopionym masłem. Powtórz układanie i masanie za pomocą 4 dodatkowych arkuszy phyllo, tworząc łącznie 10 warstw.
Rozprowadzić 1/3 mieszaniny orzechów (Hojny 2 filiżanki) nad phyllo w patelni w ciągu 1/2 cala krawędzi. Powtórz warstwowanie jeszcze 2 razy z 5 arkuszy phyllo i 1/3 pozostałej mieszaniny orzechów za każdym razem. Top z 5 więcej złożonych arkuszy phyllo. Ostrym nożem przeciąć górne warstwy filo wzdłuż (nie przecinać do dna patelni), aby uzyskać 4 paski, a następnie przeciąć filo w poprzek, aby uzyskać 16 prostokątów.
Piec, aż phyllo będzie złoty, około 45 minut.
Stopniowo łyżka zimnego syropu na gorącą baklavę. Schłodzić do temperatury pokojowej. DO AHEAD: może być wykonany 1 dzień wcześniej. Przykryć; odstawić w temperaturze pokojowej.
Każdy prostokąt baklava przeciąć poprzecznie na pół w sumie 32 sztuk.
Baklavę przełożyć na talerz i podawać.