Baklava I
Baklavan i może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 544 kalorie. Ten przepis służy 15 i kosztuje $1.19 za porcję. Ten przepis jest typowy dla kuchni middl eastern. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz zmielony cynamon, cukier, wodę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Baklava, Baklava, oraz Baklava.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj patelnię do pieczenia 9x13 cali.
Ciasto filo pokroić na wymiar patelni i ułożyć połowę arkuszy na dnie patelni. Orzechy włoskie zmielić z 1/2 szklanki cukru i cynamonu w robocie kuchennym lub blenderze.
Rozłóż mieszankę mielonego orzecha równomiernie na phyllo.
Umieść pozostałe arkusze phyllo na wierzchu mieszanki orzecha włoskiego.
Margarynę roztopić z olejem w małym rondlu na małym ogniu lub w kuchence mikrofalowej.
Pędzlem roztopioną mieszaninę nad górną warstwą filo.
Ostrymi nożami pokroić baklawę w diamentowe kształty.
Połącz 3 1/2 szklanki cukru, wody i soku z cytryny w dużym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, a następnie usunąć z ognia.
Ostudzić przed zalaniem ciasta.
Piec 30 minut w środku piekarnika, lub do złotego koloru.
Wlać syrop na gorące ciasto.