Czekoladowo-orzechowa Baklava może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, cukier, orzechy laskowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Mało kto lubi ten deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Baklava Czekoladowo-Orzechowa, Baklava Czekoladowo-Orzechowa, oraz Baklava orzechowo-czekoladowa z Espresso-syrop frangelico dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozłóż orzechy na blasze do pieczenia i piecz przez 12 minut, aż skórki zostaną zmiażdżone; ostudzić. Zostaw włączony piekarnik.
Rozpakuj Filo i przykryj arkuszem folii. Obficie posmaruj metalową patelnię o wymiarach 9 na 13 cali. Masło i stos 8 arkuszy filo. Przyciąć krawędzie. Łatwość stosu do patelni.
Posypać kolejne 2 filiżanki nadzienia. Top z 2 Więcej masłem, złożone arkusze i 2 filiżanki nadzienia. Masło i stos 3 więcej arkuszy phyllo, złożyć je na pół i umieścić na nadzieniu. Złożyć zwisającą filo na górze i obficie posmarować masłem. Używając linijki i ostrego noża, pokrój baklawę (przez górę i dół) na 3-calowe kwadraty (zostanie trochę po jednym długim boku).
Piec baklavę przez 25 minut, następnie obniżyć temperaturę piekarnika do 300 i piec przez 50 minut dłużej, aż uzyska złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
W rondlu zagotuj wodę, miód i pozostałe 2 szklanki cukru. Dusić na umiarkowanym ogniu przez 10 minut. Natychmiast kadzi gorący syrop na gorącej baklava i odstawić do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 4 godzin, a najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami