Baklava Czekoladowo-Orzechowa

Baklava Czekoladowo-Orzechowa
Czekoladowo-orzechowa Baklava może być tylko middl eastern przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 24 i kosztuje $1.06 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 5G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 410 kalorii. Jeśli masz słodko-gorzką czekoladę, cukier, orzechy laskowe i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Mało kto lubi ten deser. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Baklava Czekoladowo-Orzechowa, Baklava Czekoladowo-Orzechowa, oraz Baklava orzechowo-czekoladowa z Espresso-syrop frangelico dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
2
Rozłóż orzechy na blasze do pieczenia i piecz przez 12 minut, aż skórki zostaną zmiażdżone; ostudzić. Zostaw włączony piekarnik.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
3
Orzechy przełożyć na ręcznik kuchenny i zetrzeć skórki, następnie przełożyć do robota kuchennego i pulsować, aż grubo posiekane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Słodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do SerwowaniaSłodka Suszona Sopressata, Pokrojona W Plasterki, Do Serwowania
4
Dodać czekoladę, 2/3 szklanki cukru i cynamonu do robota kuchennego i pulsować, aż czekolada i orzechy są drobno posiekane i tej samej wielkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)6 Uncji Półsłodkiej Czekolady Posiekanej Na Kawałki O Wielkości 1/2 Cala (zalecana: Ghirardelli)
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy PekanLody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®1/2 Szklanki Drobno Posiekanych Orzechów Pekan PLANTERS®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
5
Rozpakuj Filo i przykryj arkuszem folii. Obficie posmaruj metalową patelnię o wymiarach 9 na 13 cali. Masło i stos 8 arkuszy filo. Przyciąć krawędzie. Łatwość stosu do patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
żółta Cebula, Pokrojona W ósemkiżółta Cebula, Pokrojona W ósemki
Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®Mieszanka Cukru Brązowego Splenda®
6
Posypać około 2 szklanki nadzienia na filo. Masło i stos 2 więcej arkuszy phyllo; złożyć je na pół w poprzek i umieścić na nadzieniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
7
Posypać kolejne 2 filiżanki nadzienia. Top z 2 Więcej masłem, złożone arkusze i 2 filiżanki nadzienia. Masło i stos 3 więcej arkuszy phyllo, złożyć je na pół i umieścić na nadzieniu. Złożyć zwisającą filo na górze i obficie posmarować masłem. Używając linijki i ostrego noża, pokrój baklawę (przez górę i dół) na 3-calowe kwadraty (zostanie trochę po jednym długim boku).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju1 łyżka Oleju Z Suszonych Pomidorów W Oleju
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
8
Cut każdy kwadrat na pół, aby Trójkąty.
9
Piec baklavę przez 25 minut, następnie obniżyć temperaturę piekarnika do 300 i piec przez 50 minut dłużej, aż uzyska złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
10
W rondlu zagotuj wodę, miód i pozostałe 2 szklanki cukru. Dusić na umiarkowanym ogniu przez 10 minut. Natychmiast kadzi gorący syrop na gorącej baklava i odstawić do całkowitego ostygnięcia, co najmniej 4 godzin, a najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
3 Mrożone Niesłodzone Truskawki3 Mrożone Niesłodzone Truskawki
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
ChochlaChochla
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia4
Magazyn