Baked apple & toffi crumble
Baked apple & toffi crumble może być dobrym przepisem na rozszerzenie pudełka z przepisem na deser. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.66 za porcję. Jedna porcja zawiera 547 kalorii, 5G białka, oraz 21 g tłuszczu. 245 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga rodzynek, migdałów, mąki i cukru muscovado. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 20 minut. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular z 39%. Podobne przepisy to Apple Toffi Crumble, Pieczone Plastry Jabłka Z Kruszonką Z Masła Orzechowego, oraz Apple Crumble.
Instrukcje
Piekarnik do 190C / 170C wentylator / Gaz
Włożyć wszystko do warstwy jabłkowej, z wyjątkiem soku z cytryny i jabłek, do miski i mikrofalówki na wysokości 1 min, aż masło się stopi, a cukier będzie syropowy. Wrzucić jabłka i sok z cytryny, a następnie łyżką do średniego naczynia do pieczenia, upewniając się, że suszone owoce są równomiernie rozłożone.
Potrzyj mąkę i masło, najpierw na drobne okruchy, a następnie kontynuuj, aż mieszanina utworzy większe grudki, trochę jak szorstkie ciasto biszkoptowe. Wymieszać z cukrem, owsem i migdałami. Rozsypać owoce, następnie przykryć folią i piec przez 1 godzinę, usuwając folię przez ostatnie 30 minut, aż się złoci i bąbelki. Odpoczynek przez 10 minut, następnie podawać z kremem lub lodami.
Polecane wino: Cream Sherry, Moscato Dasti, Port
Crumble świetnie komponuje się z Cream Sherry, Moscato d ' Asti i Porto. Częstą zasadą parowania wina jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery dobrze komponują się z Moscato d ' Asti, orzechowe desery z kremowym sherry, a karmelowe lub czekoladowe desery dobrze komponują się z Porto. Jedno wino, którego możesz spróbować to NV Solera Cream Sherry. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![NV Solera Cream Sherry]()
NV Solera Cream Sherry
Sherry śmietankowe Solera ma błyszczący bursztynowy i głęboki miedziany odcień. Dzięki aromatom toffi i orzechów pekan słodko solone aromaty orzechów i brązowych przypraw mają złożony karmelowy akcent. Słodki wpis prowadzi do zaokrąglonego, bujnego, umiarkowanie treściwego podniebienia z długim, aromatycznym wykończeniem.