Bakłażany Nadziewane
Nadziewane bakłażany mogą być tylko przystawką, której szukasz. Na $5.85 za porcję, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 19g białka, 19g tłuszczu, oraz w sumie 504 kalorie. Ten przepis służy 12. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 10 godzin. Mieszanka soli, oliwa z oliwek, kiełbasa z szałwii wołowej i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, pierwotne i wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z łyżeczką wynik 36%, to danie jest raczej złe. Podobne przepisy to Bakłażany Nadziewane (Imam Bayaldi), Nadziewane bakłażany z nadzieniem jagnięcym, oraz Ugotuj książkę: nadziewane bakłażany i cukinia w sosie granatowym.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F.
W rondlu 4-quart na średnim ogniu dodaj olej.
Dodać cebulę, czosnek i sól. Pocić przez 3 minuty lub aż warzywa będą przezroczyste i aromatyczne.
Dodaj pozostałe składniki i doprowadzić do gotowanego na wolnym ogniu. Dusić przez 8 godzin na małym ogniu, od czasu do czasu mieszając. Sprawdź przyprawy.
Bakłażany pokroić na pół, posiekać nasiona i posypać solą, pokroić bokiem.
Umieścić połówki bakłażana na blasze do pieczenia i odstawić na 1 godzinę.
Miejsce 1 1/2 uncji kiełbasy w każdej połowie bakłażana.
Wstawić do piekarnika i piec przez 15 minut. Top każdy bakłażan z sosem pomidorowym i świeżej mozzarelli.
Wstawić z powrotem do piekarnika na 10 minut lub aż ser się roztopi.