Bagna Cauda (piemoncki ciepły Dip czosnkowo-anchois)

Bagna Cauda (piemoncki ciepły Dip czosnkowo-anchois)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać bagna Cauda (Piemontu ciepły Dip czosnkowo-anchois) spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 63 kalorie. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, pieprz, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Papryka z sosem czosnkowo-anchois / Peperoni con Bagna Cauda, Bagna Cauda, oraz Bagna Cauda dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia i delikatnie upuścić ząbki czosnku. Gotować delikatnie przez 10 minut, a następnie usunąć i odsączyć ząbki czosnku. Rozgnieść czosnek w moździerzu i tłucz lub jak chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
2
Rozgrzać oliwę w małym, ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
3
Dodaj anchois i czosnek, doprowadzić do duszenia i obniżyć ogień tak ciecz jest ledwo bulgotanie. Gotować bardzo delikatnie przez pół godziny, mieszając od czasu do czasu, aby czosnek nie przyklejał się do dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
SardeleSardele
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Blanszujemy i kroimy warzywa na wolnym ogniu i układamy je na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
5
Gdy ogona bagna jest gotowy, dodać dużo czarnego pieprzu i trochę więcej soli, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków3 łyżki Niesolonego Masła, Pokrojonego Na 6 Kawałków
Bagna CaudaBagna Cauda
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
6
Podawać na ciepło z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego1 1/2 Szklanki Ząbków Czosnku, Zarezerwowanych Z Oleju Czosnkowego
TrudnośćNormalny
Gotowe W18 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia46
Magazyn