Bagna Cauda (piemoncki ciepły Dip czosnkowo-anchois)

Bagna Cauda (piemoncki ciepły Dip czosnkowo-anchois)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać bagna Cauda (Piemontu ciepły Dip czosnkowo-anchois) spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 63 kalorie. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, pieprz, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Papryka z sosem czosnkowo-anchois / Peperoni con Bagna Cauda, Bagna Cauda, oraz Bagna Cauda dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia i delikatnie upuścić ząbki czosnku. Gotować delikatnie przez 10 minut, a następnie usunąć i odsączyć ząbki czosnku. Rozgnieść czosnek w moździerzu i tłucz lub jak chcesz.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
2
Rozgrzać oliwę w małym, ciężkim garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
3
Dodaj anchois i czosnek, doprowadzić do duszenia i obniżyć ogień tak ciecz jest ledwo bulgotanie. Gotować bardzo delikatnie przez pół godziny, mieszając od czasu do czasu, aby czosnek nie przyklejał się do dna garnka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Starty Parmezan, Do PodaniaStarty Parmezan, Do Podania
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
4
Blanszujemy i kroimy warzywa na wolnym ogniu i układamy je na dużym talerzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5
Gdy ogona bagna jest gotowy, dodać dużo czarnego pieprzu i trochę więcej soli, jeśli to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)Z Zawartością Tłuszczu 4 G Lub Mniejszą Na Porcję (zalecane: Krem Pomidorowy Amy's Chunky Tomato Bisque)
Bagna CaudaBagna Cauda
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
6
Podawać na ciepło z warzywami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
TrudnośćNormalny
Gotowe W18 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia46
Magazyn