Bagna Cauda (piemoncki ciepły Dip czosnkowo-anchois)
Nigdy nie można mieć zbyt wiele receptur hor d ' oeuvre, więc dać bagna Cauda (Piemontu ciepły Dip czosnkowo-anchois) spróbować. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 6 i kosztuje 89 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 63 kalorie. 38 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Super Bowl. Udaj się do sklepu i odebrać czosnek, pieprz, sól, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 18 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 48%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Papryka z sosem czosnkowo-anchois / Peperoni con Bagna Cauda, Bagna Cauda, oraz Bagna Cauda dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średni rondel z wodą do wrzenia i delikatnie upuścić ząbki czosnku. Gotować delikatnie przez 10 minut, a następnie usunąć i odsączyć ząbki czosnku. Rozgnieść czosnek w moździerzu i tłucz lub jak chcesz.
Rozgrzać oliwę w małym, ciężkim garnku na średnim ogniu.
Dodaj anchois i czosnek, doprowadzić do duszenia i obniżyć ogień tak ciecz jest ledwo bulgotanie. Gotować bardzo delikatnie przez pół godziny, mieszając od czasu do czasu, aby czosnek nie przyklejał się do dna garnka.
Blanszujemy i kroimy warzywa na wolnym ogniu i układamy je na dużym talerzu.
Gdy ogona bagna jest gotowy, dodać dużo czarnego pieprzu i trochę więcej soli, jeśli to konieczne.
Podawać na ciepło z warzywami.