Babka II
Babkan II może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 441 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę pomarańczową, masło, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 37%. Podobne przepisy to Babka, Babka Pie, oraz Babka.
Instrukcje
W małej misce do mieszania rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
W dużej misce, połączyć mieszaninę drożdży, 2 szklanki mąki, całe jaja, żółtka, cukier, mleko i skórka pomarańczowa; dobrze wymieszać.
Dodaj pozostałą mąkę, 1 szklankę na raz, aż ciasto się połączy. Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut.
Spłaszczyć ciasto rękami i posmarować 1/3 szklanki masła na cieście. Złożyć ciasto i delikatnie zagnieść, aby włączyć masło do ciasta. Powtórz to dwa razy, aż całe masło zostanie włączone. Użyj tej samej metody, aby włączyć rodzynki.
Lekko naoliwić dużą miskę do mieszania.
Umieść ciasto w misce i obróć ciasto, aby pokryć je olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość; około 1 godziny.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Ciasto przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na dwie równe wielkości kawałki. Uformuj każdy kawałek w bochenek i umieść je w dwóch lekko nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9x5 cali. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia, około 40 minut.
Posmaruj wierzchy bochenków białkami i piecz w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C), aż wierzch bochenków będzie złoty, a dno bochenków wydrążone po naciśnięciu, około 30 do 40 minut.