Babka II

Babka II
Babkan II może być właśnie deserem, którego szukasz. Ten przepis służy 16. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 441 kalorii, 9g białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Na 42 grosze za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. To będzie hit w Twoim Wielkanoc wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz skórkę pomarańczową, masło, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia nie tak super spoonacular wynik 37%. Podobne przepisy to Babka, Babka Pie, oraz Babka.

Instrukcje

1
W małej misce do mieszania rozpuścić drożdże w ciepłej wodzie.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
DrożdżeDrożdże
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
2
Odstawić, aż kremowy, o 10 protokół.
3
W dużej misce, połączyć mieszaninę drożdży, 2 szklanki mąki, całe jaja, żółtka, cukier, mleko i skórka pomarańczowa; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
JajkoJajko
żółtko Jajażółtko Jaja
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
DrożdżeDrożdże
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
4
Dodaj pozostałą mąkę, 1 szklankę na raz, aż ciasto się połączy. Obróć ciasto na lekko posypaną mąką powierzchnię i zagniataj, aż będzie gładkie i elastyczne, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
5
Spłaszczyć ciasto rękami i posmarować 1/3 szklanki masła na cieście. Złożyć ciasto i delikatnie zagnieść, aby włączyć masło do ciasta. Powtórz to dwa razy, aż całe masło zostanie włączone. Użyj tej samej metody, aby włączyć rodzynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
RodzynkiRodzynki
MasłoMasło
CiastoCiasto
6
Lekko naoliwić dużą miskę do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Miska Do MieszaniaMiska Do Mieszania
7
Umieść ciasto w misce i obróć ciasto, aby pokryć je olejem. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić w ciepłe miejsce, aż podwoi objętość; około 1 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Do Szczotkowania I SmażeniaDo Szczotkowania I Smażenia
8
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Ciasto przełożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na dwie równe wielkości kawałki. Uformuj każdy kawałek w bochenek i umieść je w dwóch lekko nasmarowanych patelniach bochenkowych o wymiarach 9x5 cali. Przykryć wilgotną szmatką i odstawić do podwojenia, około 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
10
Posmaruj wierzchy bochenków białkami i piecz w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C), aż wierzch bochenków będzie złoty, a dno bochenków wydrążone po naciśnięciu, około 30 do 40 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Białka JajBiałka Jaj
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia5
Magazyn