Amarantowe "Risotto" Z Pieczarkami

Amarantowe
Amarantowe "Risotto" z grzybami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 4 i kosztuje $5.04 za porcję. Jedna porcja zawiera 656 kalorii, 19g białka, oraz 31 g tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz ząbki czosnku, wodę plus 2 1 / woda, sherry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć oliwę z oliwek można śledzić to danie główne z Smażony Banan, Granolan i jogurt Parfait jako deser. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni śródziemnomorskiej. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Ogólnie ten przepis zarabia dobry spoonacular wynik 70%. Podobne przepisy to Risotto Z Pieczarkami Amarantowymi, Torty amarantowe z grzybami, oraz amaranth jogurt parfait-popped Amaranth parfait z owocami.

Instrukcje

1
Suszone grzyby borowiki włożyć do żaroodpornej miski i zalać 2 szklankami wrzącej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone BorowikiSuszone Borowiki
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Niech grzyby borowiki namoczyć do miękkości, 10 do 15 minut, a następnie podnieść je z płynu i wycisnąć nadmiar płynu do miski. Drobno posiekać borowiki. Pieczarki borowikowe i płyn należy rezerwować osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
W ciężkim garnku 4-quart na umiarkowanie małym ogniu, rozgrzać 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
4
Dodać cebulę i gotować, przykryte i mieszając od czasu do czasu, do miękkości i lekko złoty, 10 do 15 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
5
Dodać amarant i wymieszać, aby pokryć go masłem i olejem. Powoli dodaj zarezerwowany płyn do namaczania grzybów borowikowych, pozostawiając na dnie miski wszelkie ziarna.
Składniki, których będziesz potrzebować
AmarantAmarant
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
6
Dodaj 2 1/2 szklanki zimnej wody, przykryć garnek i doprowadzić mieszaninę do wrzenia, ubijając od czasu do czasu. Używając żaroodpornej gumowej szpatułki, wepchnij wszystkie nasiona trzymające się boku garnka do cieczy, a następnie zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i kontynuuj gotowanie na wolnym ogniu, przykryte, aż ciecz zostanie wchłonięta, 20 do 25 minut. Wymieszać 1 łyżeczkę soli lub do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
NasionaNasiona
WodaWoda
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
SzpatułkaSzpatułka
GarnekGarnek
7
Wyjąć garnek z ognia i niech amarantus stać, pokryte, 5 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
AmarantAmarant
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
8
Podczas gdy amarantus gotuje się na wolnym ogniu, w 12-calowej patelni ciężkiej na umiarkowanym ogniu, stopić 1 łyżka pozostałego masła z pozostałym 1 łyżka oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
AmarantAmarant
MasłoMasło
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
9
Dodać czosnek i gotować, mieszając, przez 30 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
10
Dodaj zarezerwowane borowiki, wraz ze świeżymi pokrojonymi grzybami, pozostałą 1/2 łyżeczki soli, i sos sojowy i podsmażyć, aż grzyby zmiękną i soczyste, 8 do 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
Sos SojowySos Sojowy
SólSól
11
Dodać sherry i nadal smażyć, aż grzyby będą miękkie, o 2 protokół. Doprawić solą i świeżo zmielonym czarnym pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieprz Czarny MielonyPieprz Czarny Mielony
GrzybyGrzyby
Marynowana Skórka Arbuza, 1 SłoiczekMarynowana Skórka Arbuza, 1 Słoiczek
SólSól
12
Zdjąć patelnię z ognia, a następnie wymieszać z tymiankiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
13
Pozostałe 4 łyżki masła pokroić na małe kawałki, dodać do patelni i mieszać, aż się stopią. Łyżka amarantusa na talerze lub do miski zupy i top z mieszaniną grzybów.
Składniki, których będziesz potrzebować
AmarantAmarant
GrzybyGrzyby
MasłoMasło
ZupaZupa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
PatelniaPatelnia
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia45
Magazyn