Ajerkoniak czekoladowo-przyprawowy
Czekolada i przyprawa ajerkoniak może być tylko napój szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 21g białka, 69g tłuszczu, oraz w sumie 1224 kalorii. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje $5.19 za porcję. Mieszanka półsłodkiej czekolady, cukru, mielonego pieprzu cayenne i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. To będzie hit w Twoim Boże Narodzenie wydarzenie. Ten przepis od Serious Eats ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 10 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Ajerkoniak czekoladowy chleb z brązowym masłem ajerkoniak glazura, Czekoladowe babeczki z ajerkoniakiem z lukrem z serem ażurowym, oraz Babeczki Z Przyprawami Ajerkoniaku.
Instrukcje
Doprowadzić 1 szklankę śmietany na wolnym ogniu na małym ogniu. W międzyczasie umieść czekoladę w średniej misce.
Gorącą śmietanę polać czekoladą i mieszać do rozpuszczenia.
Dodać pozostałą śmietanę i odstawić.
Umieścić białka w misce miksera stojącego i ubijać na małej prędkości, aż pieniste, o 30 sekund. Zwiększ prędkość do średniej-wysokiej i, uważnie obserwując, bij, aż będą o konsystencji kremu do golenia, około 90 sekund. Zmniejsz prędkość do średniej. Mikser działa, dodać połowę cukru i beat aż włączone, o 30 sekund.
Przełożyć białka do dużej miski. Nie myć miski.
Dodaj żółtka i pozostały cukier, cayenne, i cynamon do teraz-pusty stand miski miksera i beat ze średnią prędkością, aż bladożółty i wstążki, wyłączając maszynę i skrobanie w dół boki z gumową szpatułką w razie potrzeby, o 2 minut w sumie.
Dodaj wanilię, mleko, mieszankę śmietany / czekolady i alkohol i wymieszaj na niskiej prędkości, aby połączyć.
Używając gumowej szpatułki lub ręcznej trzepaczki, złóż ubite białka do mieszaniny żółtka/mleka, aż do całkowitego włączenia.
Podawać przez chochlę do kielichów i udekorować dodatkowym mielonym pieprzem cayenne i laską cynamonu.