Ajerkoniak-Budyń Chlebowy Panettone
Ajerkoniak-budyń chlebowy Panettone jest bezglutenowe i przyjazne dla fodmap deser. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 296 kalorii, 6G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 69 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać jajka, vanillan ekstrakt, panettone, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 10 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 17%, co jest raczej złe. Spróbuj Ajerkoniak-budyń chlebowy panettone, Ajerkoniak Panettone Budyń Chlebowy, oraz Budyń Chlebowy Panettone dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 475 stopni F.
Umieść czajnik z wodą, aby zagotować kąpiel wodną. Ząbkowanym nożem Usuń boczną skórkę z połowy kawałka panettone.
Pokroić w kostkę 3/4 do 1 cala. Powinieneś wypić 5 filiżanek. Rezerwa kostki panettone w dużej misce do mieszania.
Na budyniu ajerkoniaku, w innej misce dokładnie ubić jajka, żółtka, cukier, pół na pół, rum, ekstrakt waniliowy i zdrową kratkę świeżej gałki muszkatołowej.
Wlać to na kostki chleba.
Spryskaj 12-otworową puszkę na muffinki warzywnym sprayem do gotowania. Mieszankę Chlebowo-ajerkoniakową delikatnie i równomiernie wlać do puszek na muffinki. Duże kostki wystające ładnie wyglądają.
Umieść wypełnioną puszkę muffinów w wysokiej jednostronnej blasze ciastek lub patelni do pieczenia.
Przenieść do nagrzanego piekarnika i ostrożnie wlać gorącą wodę z czajnika na patelnię, tworząc kąpiel wodną, w której mogłaby usiąść puszka na muffinki.
Piec 15 do 20 minut, aż szczyty są ładnie rumiane, a wykałaczka jest czysta od środka.
Budyń chlebowy można podawać na ciepło lub na zimno. Lody waniliowe lub bita śmietana będą świetnym akompaniamentem.
Na przemian umieść puszkę muffin na patelni do pieczenia na piecu.
Wlać do 1 cala wrzącej wody. Przykryć i gotować na średnim ogniu przez 15 do 20 minut. Pudding się wydmuchnie i wykałaczka wyjdzie czysta ze środka. Blaty nie brązowieją się tą metodą. Może posypka cukru cynamonowego w czasie podawania byłaby miła.