Afrykański gulasz warzywny wymaga mniej więcej 1 godzina i 15 minut od początku do końca. Na 9 centów za porcję, dostaniesz zupę, która serwuje 70. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 27 kalorii, 1G białka, oraz 0g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jest to tanie przepis dla fanów afrykańskiego jedzenia. To będzie hit w Twoim Jesień wydarzenie. Udaj się do sklepu i podnieś wodę, cebulę, pieprz i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest dostarczany przez Recipezaar. Ogólnie ten przepis zarabia not so outstanding spoonacular score of 33%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Północnoafrykański Gulasz Warzywny, Zachodnioafrykański Gulasz Warzywny I Orzechowy, oraz Zdrowe I Pyszne: Zachodnioafrykański Gulasz Warzywny.
Instrukcje
1
Margarynę roztopić na średnim ogniu w dużym rondlu; dodać cebulę, pietruszkę, czosnek, cynamon, kurkumę, pieprz i imbir; mieszać od czasu do czasu, aż cebula będzie miękka - dodać trochę wody, jeśli zacznie się kleić.Wymieszać z wodą, marchewką i soczewicą; zagotować, następnie zmniejszyć ogień i przykryć do duszenia 25 minut.Wymieszać z ryżem i nieoczyszczonymi pomidorami; zagotować, następnie zmniejszyć ogień i przykryć, aby gotować na wolnym ogniu przez 20 minut.Wymieszać w grochu, fasoli i soli i pieprzu do smaku; gotować, a następnie zmniejszyć ogień i przykryć na wolnym ogniu 5 minut lub do miękkości.W razie potrzeby podawać z łyżką jogurtu lub śmietany-1 porcja = 275 cal, 3G tłuszczu, 56g węglowodanów,10g błonnika, 12 G pro.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
¼ Czubatej Szklanki Mąki
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Do 6 średnich Zielonych Pomidorów Pokrojonych Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Kurkuma
Soczewica
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Słonina Wieprzowa
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
Dodatki (opcjonalnie)
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
3 Słoiki (po 4 Uncje Każdy) Pokrojone W Kostkę Pimientos, Odsączone
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
African świetnie współpracuje z Pinotage, Chenin Blanc i Riesling. Najlepsze wino do potraw afrykańskich będzie zależeć od dania, ale owocowe, aromatyczne białe wino jest bezpiecznym wyborem dla pikantnych potraw, podczas gdy pinotage byłby tradycyjnym meczem dla kuchni południowoafrykańskiej. Graham Beck Game Reserve Pinotage z 4.1 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.