30-minutowy Filet Bourguignonne z puree ziemniaczanym

30-minutowy Filet Bourguignonne z puree ziemniaczanym
30-minutowy Filet Bourguignonne z puree ziemniaczanym może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 528 kalorii, 27g białka, oraz 33g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $4.65 za porcję. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz boczek, pieczenia ziemniaków, cukier, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 50%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Filet Mignon nad homarem Boursin puree ziemniaczane z redukcją Merlot, Walentynkowa Kolacja-Filet Mignon z sosem chrzanowym i puree Cheddar, oraz Pieczony Filet Mignon, Sos Z Wina Wiśniowego I Łatwe Puree Czosnkowe.

Instrukcje

1
Umieść ziemniaki w rondlu na dużym ogniu; przykryj zimną wodą. Doprowadzić do wrzenia; gotować 10 minut lub aż bardzo miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Drenaż. Powrót ziemniaka na patelnię; zachować ciepło.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Podczas gdy ziemniaki gotuje, umieścić cebulę w kuchence mikrofalowej bezpieczne miski; przykryć ręcznikiem papierowym. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 4 minut. Drobno posiekać 1 (2-calowy) kostkę polędwicy, i odstawić. Pozostałe kostki wołowiny osuszyć ręcznikiem papierowym; posypać równomiernie 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki WołoweKostki Wołowe
CebulaCebula
PieprzPieprz
ZiemniakZiemniak
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ręczniki PapieroweRęczniki Papierowe
MikrofalówkaMikrofalówka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Rozgrzać 12-calową patelnię żeliwną na średnim ogniu. Roztopić 1 łyżkę masła na patelni; zawirować, aby pokryć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Dodaj sezonowane kostki wołowiny; smażyć 3 protokół, obracając się do brązowego ze wszystkich stron.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki WołoweKostki Wołowe
6
Usuń wołowinę z patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodaj drobno posiekaną wołowinę i boczek na patelnię; smażyć 3 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BoczekBoczek
WołowinaWołowina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Dodać grzyby; smażyć 5 minut lub aż grzyby brązowy, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
GrzybyGrzyby
9
Dodać czosnek, posiekany tymianek i cukier; smażyć przez 1 minutę, stale mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
CzosnekCzosnek
CukierCukier
TymianekTymianek
10
Dodaj pastę pomidorową; gotuj 1 minutę, ciągle mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta PomidorowaPasta Pomidorowa
11
Dodaj wino i doprowadzić do wrzenia, skrobanie patelni poluzować rumiane kawałki. Gotować 2 minuty lub aż płyn zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
WinoWino
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
12
Dodać cebulę i bulion; doprowadzić do wrzenia. Gotować przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
BulionBulion
13
Połączyć 2 łyżki wody i mąki w misce, mieszając trzepaczką, aż będzie gładka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
14
Dodać mieszaninę mąki do patelni; gotować przez 1 minutę, stale mieszając. Powrót rumiane kostki wołowiny na patelnię; gotować 2 minuty lub aż dokładnie ogrzane i gotowane do średnio rzadko lub pożądanego stopnia doneness.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki WołoweKostki Wołowe
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
15
Dodaj pozostałe 1/4 łyżeczki soli, pozostałe 1/4 łyżeczki pieprzu, pozostałe 2 łyżeczki masła i mleka do ziemniaków w rondlu; zacieru z masher ziemniaków do pożądanej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
ZiemniakZiemniak
MasłoMasło
PieprzPieprz
MlekoMleko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Masher ZiemniaczanyMasher Ziemniaczany
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
16
Na ziemniakach podawać wołowinę i sos; w razie potrzeby udekorować gałązkami tymianku.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeży Tymianekświeży Tymianek
ZiemniakZiemniak
SOSSOS
WołowinaWołowina
TrudnośćTwardy
Gotowe W30 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia13
Magazyn