Żydowska szarlotka I
Żydowskich przepisów nigdy za wiele, więc wypróbuj żydowską szarlotkę. Obserwujesz swoją sylwetkę? Ten wegetariański przepis bez nabiału i lakto ovo zawiera 243 kalorie , 6 g białka i 7 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 osobom. Za 51 centów za porcję ten przepis pokrywa 9% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i kup sól, proszek do pieczenia, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 640 osób uznało ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Świetnie sprawdza się jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut . Jest dostarczany przez Allrecipes. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 51% . Wypróbuj żydowską szarlotkę , żydowską szarlotkę i żydowską szarlotkę , aby poznać podobne przepisy.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C). Nasmaruj tłuszczem i mąką jedną 10-calową patelnię rurową.
Połączyć zmielony cynamon z 5 łyżeczkami cukru i odstawić.
W dużej misce wymieszaj mąkę, sól, proszek do pieczenia i 2 szklanki cukru. Wymieszaj olej roślinny, ubite jajka, sok pomarańczowy i wanilię.
Do przygotowanej formy wlać 1/2 ciasta. Na wierzch ułóż 1/2 pokrojonych w plasterki jabłek i posyp 1/2 mieszanki cukru cynamonowego.
Na wierzch wylej resztę ciasta, ułóż pozostałe pokrojone jabłka i cukier cynamonowy.
Piec w temperaturze 350 stopni F (175 stopni C) przez 70 do 90 minut.
Polecane wino: Cream Sherry, Wino Porto, Moscato Dasti
Szarlotkę można łączyć z kremową sherry, winem porto i Moscato d'Asti. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Kremowa sherry NV Johnson Estate z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 19 dolarów za butelkę.
![Kremowe sherry NV Johnson Estate]()
Kremowe sherry NV Johnson Estate
Bardzo aromatyczny z nutami orzecha laskowego, wanilii i odrobiną dębu, a następnie słodkimi rodzynkami i odrobiną drożdży. Czyste, trwałe wykończenie. Teraz jest dobrze, ale wynagrodzi tych, którzy pozwolą mu się zestarzeć”. Ulubiony napój przedposiłkowy. Rozważ ją z orzechami przed obiadem jako aperitif lub po obiedzie z deserem, zwłaszcza czekoladkami i deserami na bazie owoców. Wspaniała także na zimne popołudnia, podawana z biscotti do maczania w „włoskim stylu”. "