Ziołowa Focaccia Cebulowa
Przepis na Focaccię z cebulą ziołową można przygotować w około 50 minut. Jedna porcja zawiera 103 kalorie, 3 g białka i 1 g tłuszczu. Ten przepis jest przeznaczony dla 16 osób i kosztuje 12 centów za porcję. Świetnie sprawdza się jako chleb. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go jeszcze raz. Mieszanka cukru, płatków pietruszki, bazylii i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak pyszny. Ten przepis jest typowy dla kuchni śródziemnomorskiej. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał całkiem niezły wynik łyżką wynoszący 68%. Podobne przepisy to Focaccia z cebulą ziołową, Focaccia z ziołami i Focaccia z ziołami.
Instrukcje
W misce automatu do pieczenia chleba ułóż pierwszych 11 składników w kolejności sugerowanej przez producenta. Wybierz konsystencję ciasta (sprawdź ciasto po 5 minutach mieszania; w razie potrzeby dodaj 1–2 łyżki wody lub mąki).
Po zakończeniu cyklu przełóż ciasto na natłuszczoną blachę do pieczenia i ugniataj (ciasto będzie lepkie). Lekko naoliwionymi rękami rozwałkuj ciasto na placek o średnicy 9 cali. koło.
Posmaruj olejem; posypać serem, natką pietruszki, solą i pieprzem. Przykryj i odstaw w ciepłe miejsce do podwojenia objętości, około 45 minut.
Piec w temperaturze 400° przez 18-20 minut lub do złotego koloru.
Pokroić w kliny; podawać ciepłe.
Polecane wino: Chianti, Verdicchio, Trebbiano
Chianti, Verdicchio i Trebbiano to moje ulubione dania Focaccia. Włosi znają się na jedzeniu i znają się na winie. Trebbiano i Verdicchio to włoskie wina białe, które dobrze komponują się z rybami i białym mięsem, natomiast Chianti to świetne włoskie czerwone wino do cięższych, odważniejszych dań. Piccini Chianti Classico z oceną 4,6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 10 dolarów za butelkę.
![Piccini Chianti Classico]()
Piccini Chianti Classico
Jasny rubin z nutą fioletu. Nuty śliwki i fiołka mieszają się z bujnymi, dojrzałymi dzikimi jagodami. W smaku ekspansywne i żywe, z utrzymującym się, aksamitnym posmakiem w ustach. Długi finisz zatopiony w owocach. Wszechstronne wino, najlepiej podawane w temperaturze 64°F, fantastyczne do soczystych czerwonych mięs, grillowanych lub pieczonych.