Wellingtony wołowe z serem pleśniowym i rzeżuchą, z grillowanymi pomidorami, ziemniakami z pietruszką i koperkiem oraz brokułami
Wellingtony z wołowiną, serem pleśniowym i rzeżuchą, z grillowanymi pomidorami, ziemniakami z pietruszką i koperkiem oraz brokułami mogą być właśnie tym daniem głównym, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera około 26 g białka , 64 g tłuszczu i łącznie 1014 kalorii . Za 2,34 USD za porcję ten przepis pokrywa 33% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest dla 4 osób. Jest on dostarczany przez Foodnetwork. 16 osób uznało ten przepis za smaczny i sycący. Mieszanka soli i pieprzu, ciasto francuskie, wiązka rzeżuchy i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do podania, ten przepis zajmuje około 35 minut . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 87% , to danie jest niesamowite. Filety z łososia w panierce migdałowej z pieczonym brokułem , brokuły owinięte szynką prosciutto z chrupiącymi bazyliami oraz pilaw z brokułów i komosy ryżowej są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Rozgrzej piekarnik do 218°C. Rozgrzej żeliwną patelnię na średnio-wysokim ogniu.
Włóż ziemniaki do rondla i zalej wodą. Doprowadź do wrzenia na średnim ogniu, posol wodę i gotuj ziemniaki, aż będą miękkie.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Mieszanych Warzyw Lub Do Smaku
Podroby I Kość Szyjna Z Indyka
1-calowy Plaster Boczku, Drobno Posiekany
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
W międzyczasie osusz mięso, dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5
Wlej odrobinę oliwy na średnią patelnię i wytrzyj ją złożonym ręcznikiem papierowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Płatki Warzywne
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
Smażone Krewetki, Obrane
6
Dodaj wołowinę i podsmaż na średnim ogniu, aż stanie się ciemnoczerwonawobrązowa, około 3 minuty. Obróć wołowinę i podsmażaj przez około 2 minuty. Wyłącz ogień, a następnie przenieś mięso na talerz i odstaw.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
7
Posyp blat mąką i rozwałkuj ciasto, a następnie pokrój je na 4 części. Nałóż odrobinę rzeżuchy na każdy kawałek ciasta, posyp okruchami sera i odrobiną mięsa. Owiń ciasto wokół nadzienia i wytnij mały otwór na górze każdego paczuszki. Przykryj blachę do pieczenia pergaminem, ułóż paczuszki na blasze do pieczenia i posmaruj je roztrzepanym jajkiem za pomocą pędzelka do ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego Ogrodu
4-1/2 Szklanki Startego Sera Cheddar
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Zimne Niesolone Masło (1 Kostka), Pokrojone W Kostkę
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Szczotka Do Ciasta
8
Piec do uzyskania głębokiego złotego koloru, około 12 minut.
Dla Pikantności (papryki Poblano Różnią Się Ostrością)
12
Ułóż pomidory na małej blasze do pieczenia i dopraw je solą i pieprzem do smaku. Wymieszaj okruszki grzanek z połową pietruszki w małej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Papryczki Peperoncini Do Dekoracji
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Grzanki
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki
Standardowa Miska Na Wafle
13
Posyp pomidory okruchami i skrop łyżką oliwy z oliwek extra vergine. Gdy grill jest gorący, włóż pomidory do środka piekarnika i grilluj, aż będą bulgotać, a okruchy będą brązowe, około 3 do 4 minut.