Tajski sos orzechowo-limonkowy
Przepis na tajski sos orzechowo-limonkowy można przygotować w około 10 minut . Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 284 kalorie , 7 g białka i 27 g tłuszczu na porcję. Za 66 centów za porcję otrzymujesz sos dla 2 osób. Jest on sponsorowany przez użytkownika Spoonacular brmacdonald01 . Jest to bardzo budżetowy przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Jeśli masz pod ręką sos sojowy, płatki chili, czosnek i kilka innych składników, możesz go przygotować. Bezglutenowe wegetariańskie sajgonki z tajskim sosem orzechowym , tajskim dressingiem imbirowo-limonkowym oraz tajska surówka warzywna z dressingiem orzechowym i chrupiącymi wontonami są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Dodaj masło orzechowe, sos sojowy, ocet, oleje i sok z limonki do blendera. Miksuj na niskich obrotach, aż składniki się połączą.
Dodaj czosnek i chili i miksuj na średnich obrotach, aż do uzyskania jednolitej konsystencji gęstej pasty.
Dodaj mleko migdałowe (ilość może się różnić) i miksuj na niskich obrotach do uzyskania pożądanej płynnej konsystencji.