Tajski sos orzechowo-limonkowy

Tajski sos orzechowo-limonkowy
Przepis na tajski sos orzechowo-limonkowy można przygotować w około 10 minut . Dbasz o sylwetkę? Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis ma 284 kalorie , 7 g białka i 27 g tłuszczu na porcję. Za 66 centów za porcję otrzymujesz sos dla 2 osób. Jest on sponsorowany przez użytkownika Spoonacular brmacdonald01 . Jest to bardzo budżetowy przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Jeśli masz pod ręką sos sojowy, płatki chili, czosnek i kilka innych składników, możesz go przygotować. Bezglutenowe wegetariańskie sajgonki z tajskim sosem orzechowym , tajskim dressingiem imbirowo-limonkowym oraz tajska surówka warzywna z dressingiem orzechowym i chrupiącymi wontonami są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Dodaj masło orzechowe, sos sojowy, ocet, oleje i sok z limonki do blendera. Miksuj na niskich obrotach, aż składniki się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Barwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I NiebieskimBarwnik Spożywczy W żelu W Kolorze Czerwonym, Zielonym, żółtym I Niebieskim
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, PrzyciętaPieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Dodaj czosnek i chili i miksuj na średnich obrotach, aż do uzyskania jednolitej konsystencji gęstej pasty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Posiekanego Czosnku1 Szklanka Posiekanego Czosnku
3
Dodaj mleko migdałowe (ilość może się różnić) i miksuj na niskich obrotach do uzyskania pożądanej płynnej konsystencji.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Czystego Syropu Klonowego (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania2 łyżki Czystego Syropu Klonowego (najlepiej Klasy B) Plus 4 łyżeczki Do Podania
TrudnośćŁatwy
Gotowe W10 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia5
Rodzaje PotrawSos
Magazyn