Satay wieprzowy z makaronem ryżowym
Przepis na wieprzowinę Satay z makaronem ryżowym można przygotować w około 4 godziny i 20 minut . Za 2,8 dolara za porcję otrzymujesz danie główne dla 6 osób. Dbasz o sylwetkę? Ten przepis bez nabiału ma 698 kalorii , 50 g białka i 18 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka cebuli, kotletów z polędwicy wieprzowej, proszku cebulowego i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis otrzymuje solidną ocenę Spoonacular wynoszącą 72% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Pieczone udka z kurczaka z sosem satay i sałatką pomidorową , Chelley's Thai Style Chicken Satay i Chicken Satay .
Instrukcje
Posyp wieprzowinę pieprzem.
Umieść w wolnowarze o pojemności 3 qt; na wierzchu połóż cebulę. W małej misce wymieszaj masło orzechowe, sos sojowy, proszek cebulowy, proszek czosnkowy i sos pieprzowy; stopniowo dodawaj bulion.
Zalej cebulę. Gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez 4-6 godzin lub do momentu, aż wieprzowina będzie miękka.
Wyjmij wieprzowinę z wolnowaru i trzymaj w cieple. Zdejmij tłuszcz z soków z gotowania; przelej soki do dużej patelni. Doprowadź do wrzenia. W małej misce wymieszaj mąkę kukurydzianą i wodę do uzyskania gładkiej konsystencji i dodaj do patelni. Ponownie doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty lub do zgęstnienia.
Dodaj wieprzowinę i podgrzej.
W międzyczasie ugotuj makaron według przepisu na opakowaniu i odcedź.
Podawać z mieszanką wieprzową. Jeśli chcesz, posyp kolendrą i orzeszkami ziemnymi.