Rolada z ciasta czekoladowego i cannoli
Rolada z ciasta czekoladowego i cannoli wymaga około 35 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 346 kalorii , 9 g białka i 22 g tłuszczu . Ten przepis jest dla 12 osób. Za 65 centów za porcję ten przepis pokrywa 7% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Taste of Home ma 1 fanów. Tylko kilka osób naprawdę polubiło ten deser. Udaj się do sklepu i kup olej canolan, mielony cynamon, serek śmietankowy i kilka innych rzeczy, aby przygotować go już dziś. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje ocenę spoonacular wynoszącą 27% , co jest raczej złym wynikiem. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Raspberry Cannoli Cream Crepe Cake , Cannoli Ice Cream w. Pistachios & Dark Chocolate i Cannoli Crostini w. Chocolate, Pistachios & Honey .
Instrukcje
Wyłóż natłuszczoną blachę do pieczenia o wymiarach 15 cali x 10 cali x 1 cal papierem woskowanym i natłuść papier; odstaw.
W dużej misce wymieszaj mieszankę do ciasta, wodę, olej i jajka; ubijaj na niskich obrotach przez 30 sekund. Ubijaj na średnich obrotach przez 2 minuty.
Wlać do przygotowanej patelni.
Piec w temperaturze 350° przez 12-14 minut lub do momentu, aż ciasto będzie sprężyste po lekkim dotknięciu. Ostudzić przez 5 minut. Odwrócić na ręcznik kuchenny oprószony cukrem pudrem. Delikatnie odkleić papier woskowany.
Zwiń ciasto w rulon, zaczynając od krótkiego boku. Ostudź całkowicie na kratce.
W małej misce ubij serek śmietankowy, aż będzie puszysty.
Dodaj ser ricotta, cukier puder, wanilię i cynamon. Ubijaj, aż masa będzie gładka. Wmieszaj chipsy. Rozwiń ciasto; rozprowadź nadzienie na cieście do 1/2 cala od krawędzi.
Połóż szwem do dołu na półmisku. Schłodź w lodówce przez 2 godziny przed podaniem.