Pończochy bezowe
Meringue Stockings to przystawka dla 16 osób. Jedna porcja tego dania zawiera około 2 g białka , 9 g tłuszczu i łącznie 190 kalorii . Za 45 centów za porcję przepis ten pokrywa 2% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jeśli masz pod ręką cukier puder, żurawinę, liście mięty i kilka innych składników, możesz go przygotować. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Od przygotowania do podania przepis ten zajmuje około 1 godziny i 5 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę spoonacular wynoszącą 0% . Ta ocena jest bardzo zła (ale nadal możliwa do poprawienia). Wypróbuj niemieckie ciasto rabarbarowe z bezą , bezę cytrynową i ciasteczka z bezą cytrynową, aby uzyskać podobne przepisy.
Instrukcje
Białka umieścić w dużej misce; odstawić na 30 minut w temperaturze pokojowej.
Dodaj krem z kamienia winnego i wanilię; ubijaj na średniej prędkości, aż utworzą się miękkie szczyty. Stopniowo ubijaj cukier, łyżką stołową na raz, na dużej prędkości, aż utworzą się sztywne szczyty.
Wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym. Nałóż łyżką bezę na 16 kopczyków na papierze. Używając szpatułki do lukru, uformuj każdy z nich w 4-1/2-calową pończochę.
Piec w temperaturze 300° przez 35 minut. Wyłącz piekarnik i nie otwieraj drzwiczek; pozostaw bezy do wyschnięcia w piekarniku przez 1 godzinę.
Wyjmij z piekarnika i ostudź na blasze do pieczenia. Gdy bezy całkowicie ostygną, wyjmij je z papieru pergaminowego i przechowuj w szczelnym pojemniku w temperaturze pokojowej.
W przypadku nadzienia żurawinowego wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i sok żurawinowy w rondlu do uzyskania gładkiej konsystencji. Dodaj żurawinę. Doprowadź do wrzenia; gotuj i mieszaj przez 2 minuty. Zmniejsz ogień; gotuj, aż jagody zaczną pękać, około 5 minut. Rozgnieć i ostudź.
Do nadzienia z serka śmietankowego w małej misce ubij serek śmietankowy, cukier puder i wanilię. Wymieszaj z bitą śmietaną. Przełóż łyżką do ciasta lub plastikowego woreczka.
Wytnij mały otwór w rogu woreczka; włóż końcówkę w kształcie gwiazdy. Wyciśnij mieszankę serka śmietankowego w 1-calowym pasku na górze każdej pończochy; wyciśnij mieszankę, aby utworzyć piętę i palce pończochy.
Rozłóż 4-1/2 łyżeczki żurawinowego nadzienia na środku każdej pończochy. Aby uzyskać ozdobę z ostrokrzewu na mankiecie pończochy, udekoruj listkami mięty i suszoną żurawiną.