Pikantne muffinki z cukinii

Pikantne muffinki z cukinii
Wytrawne muffinki z cukinii wymagają około 1 godziny i 10 minut od początku do końca. Ten przepis jest dla 16 osób i kosztuje 44 centy za porcję. Jedna porcja zawiera 177 kalorii , 5 g białka i 9 g tłuszczu . Sprawdza się jako bardzo niedrogie śniadanie. 167 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i kup suszone pomidory, cebulę, mleko i kilka innych rzeczy, aby przygotować go dzisiaj. Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 33% , to danie jest raczej kiepskie. Użytkownikom, którym podobał się ten przepis, spodobały się również Wytrawne muffinki kukurydziane i szczypiorkowe , Babeczki bananowe z cukinii i Babeczki cytrynowe z cukinii .

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 375 stopni F (190 stopni C). Nasmaruj tłuszczem 16 foremek na muffiny lub wyłóż je papilotkami.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy
2
Rozgrzej 1 łyżkę oliwy z oliwek na patelni na średnim ogniu; smaż i mieszaj cebulę i czosnek w gorącym oleju, aż cebula stanie się przezroczysta, około 5 minut. Wymieszaj z suszonymi pomidorami i zdejmij z ognia; przełóż do robota kuchennego.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze SłoikaSuszone Pomidory Ze Słoika
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj cukinię i pieczoną czerwoną paprykę do mieszanki pomidorowej; miksuj kilka razy, aż mieszanka będzie drobno posiekana.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pieczona Czerwona PaprykaPieczona Czerwona Papryka
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
4
Wymieszaj w misce mąkę pszenną, mąkę kukurydzianą, mąkę pełnoziarnistą, proszek do pieczenia, sodę oczyszczoną, sól, pieprz, bazylię i oregano.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących1 łyżeczka Drożdży Szybko Rosnących
Groch FioletowyGroch Fioletowy
Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)Filety Z Pstrąga Jeziorowego (około Każdego)
Do 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, OpcjonalnieDo 6 Bułek Hamburgerowych, Podzielonych, Opcjonalnie
Kotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 CaliKotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 Cali
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
5
W osobnej dużej misce ubij masło z cukrem na puszystą masę za pomocą miksera elektrycznego; wbijaj jajka, jedno po drugim. Wymieszaj ze śmietaną, mlekiem, sosem z ostrej papryki i 1 łyżką oliwy z oliwek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone2 łyżki Stołowe Plus 1/2 Szklanki Wody, Podzielone
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta1 (rozmiar 2-warstwowy) żółta Mieszanka Do Ciasta
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
Banany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 CalaBanany Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/4 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), MyteFiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
6
Wymieszaj połowę mieszanki mąki z mieszanką masła, aż prawie się połączy; dodaj resztę mieszanki mąki i zamieszaj kilka razy, tylko po to, aby wymieszać. Wymieszaj z mieszanką cukinii. Włóż ciasto do przygotowanych foremek na muffiny, aż będą prawie pełne.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki6 Ząbków Czosnku, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Naturalne SkrócenieNaturalne Skrócenie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci1 1/2 Szklanki Startej Cukinii, Odsączonej Z Nadmiaru Wilgoci
7
Jeśli chcesz, posyp każdą foremkę na muffinki około 1 łyżeczką startego parmezanu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu3 łyżki Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu
8
Piecz muffinki w rozgrzanym piekarniku, aż będą złocistobrązowe, 35 do 40 minut. Pozostaw do ostygnięcia na 10 minut przed wyjęciem z foremek.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cheddar BeztłuszczowyCheddar Beztłuszczowy

Składniki

TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 10 m.
Porcje16
Ocena Zdrowia1
Rodzaje PotrawŚniadanieBrunch
Magazyn