Mieszanka zielonej fasolki i grzybów
Mieszanka zielonej fasolki i grzybów wymaga około 35 minut od początku do końca. Ten bezglutenowy, laktoowowegetariański i pierwotny przepis jest przeznaczony dla 6 osób i kosztuje 51 centów za porcję . Jedna porcja tego dania zawiera około 4 g białka , 8 g tłuszczu i łącznie 112 kalorii . Udaj się do sklepu i kup cebulę, pieczarki, paprykę i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Sprawdza się dobrze jako niedrogi dodatek. Jest dostarczany przez Allrecipes. 351 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że przepis ten zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 49% . Ta ocena jest dobra. Podobne przepisy obejmują Smoothie z zieloną herbatą i owocami , Mieszanka pieczonej rzodkiewki i marchewki oraz Świeża sałatka z zielonej fasolki i pomidorów z kremowym dressingiem czosnkowym .
Instrukcje
Włóż zieloną fasolkę i marchewkę do 2,5 cm wrzącej wody. Przykryj i gotuj, aż będą miękkie, ale nadal jędrne.
Rozpuść masło w dużej patelni na średnim ogniu.
Podsmaż cebulę i grzyby, aż będą prawie miękkie. Zmniejsz ogień, przykryj i gotuj na wolnym ogniu przez 3 minuty. Dodaj zieloną fasolkę, marchewkę, sól, sól przyprawową, sól czosnkową i biały pieprz. Przykryj i gotuj przez 5 minut na średnim ogniu.