Łosoś z bazylią
Przepis Basil Salmon można przygotować w około 40 minut . Ten przepis jest dla 4 osób i kosztuje 4,32 USD za porcję. To danie główne ma 346 kalorii , 35 g białka i 22 g tłuszczu na porcję. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i kup sól, liście bazylii, parmezan i kilka innych rzeczy, aby przygotować je dzisiaj. Jest on dostarczany przez Taste of Home. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, pierwotną i peskatariańską . Biorąc wszystko pod uwagę, uznaliśmy, że ten przepis zasługuje na ocenę Spoonacular wynoszącą 91% . Ta ocena jest doskonała. Podobne przepisy obejmują Alouette Sundried Tomato and Basil Bisque , Bacon Wrapped Prawns With Basil and Tellicherry Pepper oraz Basil & Black Pepper Beef With Egg Noodles .
Instrukcje
Aby przygotować pesto, w blenderze wymieszaj bazylię, oliwę, czosnek, pieprz, sok z cytryny, sól i 1 łyżkę parmezanu; przykryj pokrywką i miksuj, aż składniki się połączą.
Umieść łososia w natłuszczonej formie do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali.
Rozprowadź dwie łyżki pesto na filetach. (Przykryj i wstaw resztę pesto do lodówki, aby wykorzystać je później.)
Piec bez przykrycia w temperaturze 400°C przez 20–22 minuty lub do momentu, aż ryba będzie się łatwo rozdzielała na kawałki widelcem.
Piecz jeszcze przez 2–3 minuty lub do momentu roztopienia się sera.