Łatwy tajski sos orzechowy

Łatwy tajski sos orzechowy wymaga około 15 minut od początku do końca. Za 75 centów za porcję ten przepis pokrywa 21% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten sos ma 633 kalorie , 23 g białka i 53 g tłuszczu na porcję. Ten przepis jest dla 4 osób. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobiłaby go ponownie. Mieszanka sosu rybnego, korzenia imbiru, cukru i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest on dostarczany przez Allrecipes. Tylko kilka osób naprawdę polubiło to azjatyckie danie. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezglutenowej, bezmlecznej, przyjaznej dla FODMAP i peskatariańskiej . Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis otrzymuje wynik Spoonacular wynoszący 72% , co jest całkiem niezłym wynikiem. Podobne przepisy to : Bezglutenowe wegetariańskie sajgonki z tajskim sosem orzechowym , Tajska surówka z warzyw z dressingiem orzechowym i chrupiącymi wontonami oraz Łatwy tajski smażony ryż .
Instrukcje
Wymieszaj masło orzechowe, sos sojowy, sok z limonki, sos rybny, sos z ostrej papryki, imbir, olej sezamowy i cukier w misce; podgrzewaj w mikrofalówce, aż będzie łatwo mieszać, około 45 sekund. Wymieszaj przed podaniem.