Grillowane szaszłyki wołowe z pikantnym sosem pomidorowym
Przepis na grillowane szaszłyki wołowe z suszonymi pomidorami można przygotować w około 6 godzin i 37 minut . Za 3,91 USD za porcję przepis ten pokrywa 28% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 36 g białka , 25 g tłuszczu i łącznie 421 kalorii . Ten przepis jest dla 6 osób. Sprawdza się dobrze jako dość drogie danie główne. Mieszanka awokado, oliwy z oliwek, wołowiny tri-tip i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. 385 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Jest idealny na Czwartego Lipca . Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową . Z wynikiem Spoonacular wynoszącym 91% , to danie jest niesamowite. Podobne przepisy znajdziesz w przepisach na grillowaną rybę z relishem z suszonych pomidorów , sałatkę z komosy ryżowej i ciecierzycy z suszonymi pomidorami i suszonymi wiśniami oraz mini-pizze z karczochami, kalamata i suszonymi pomidorami z czosnkiem i rozmarynem .
Instrukcje
1
Zobacz jak przygotować ten przepis.
2
Sprzęt specjalny: 12 drewnianych lub metalowych szpikulców o długości 8 cali (patrz Notatka Kucharza)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
3
Do wołowiny: W zamykanej plastikowej torbie lub szklanej misce wymieszaj oliwę z oliwek, czosnek, zioła prowansalskie, sól, pieprz i wołowinę. Schłodź w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Szklanki Czerwonych Lub Zielonych Winogron Bez Pestek, Przekrojonych Na Pół
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Kotlety Z Polędwicy Wieprzowej Bez Kości, Pokrojone Na Kawałki O Wielkości 2 Cali
Papryczka Jalapeno Pokrojona W Cienkie Paski
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Szklanki KRAFT Pure Red Raspberry Jam, Podgrzanego I Przecedzonego
Fiołki Polne (wraz Z łodygami), Myte
4
Rozgrzej patelnię grillową na średnio-wysokim ogniu lub rozgrzej grill gazowy lub węglowy.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 żółta Papryka, Pokrojona Na Trzy Części
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
5
Wyjmij mięso z marynaty i dopraw solą. Nadziej 4 kawałki mięsa na każdy szpikulec i grilluj przez 3 do 4 minut z każdej strony, aby uzyskać średni stopień wysmażenia. Ułóż szpikulce na półmisku.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Przetworzony Ser Amerykański Light (polecamy: Velveeta Light)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
5 Piersi Kurczaka Bez Kości I Skóry, Pokrojonych W Kostkę
6
Do przysmaku: W małej misce wymieszaj cebulę, suszone pomidory, kukurydzę i oliwę z oliwek. Schłodź do momentu podania. Tuż przed podaniem dodaj awokado, ser feta i pietruszkę. Delikatnie wymieszaj i dopraw solą i pieprzem do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Suszone Pomidory Ze Słoika
1 Por, Oczyszczony I Pokrojony W Dużą Kostkę, Tylko Biała Część
Mieszane Liście Sałat, Umyte I Odwirowane
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina